Bibelens vision for seksualiteten er livsbekræftende

Foto: Cover fra Budskabet 1/2020
I Budskabet nr. 1/2020 bliver der fokuseret på den gode historie om Guds overordnede tanke med mennesker og dermed også med seksualiteten.

I kristne kredse er seksualiteten for mange et tabu. Men hvad med Gud? Hvad er hans tanke med det?

14/02/2020 / Ole Solgaard os@dlm.dk

Kristne beskyldes af og til for at være nej-sigere og problemfikserede, når det drejer sig om seksualitet.

Og påvirkningen fra den seksuelle revolution i Vesten gennem det seneste halve århundrede kan da også let få en til at tænke, at Gud er snerpet, og at Bibelen er ude af trit med virkeligheden.

Det er noget af baggrunden for, at magasinet Budskabet i det nyeste nummer har valgt temaet ”Den gode historie om seksualiteten”.

Her bliver der fokuseret på den gode historie om Guds overordnede tanke med mennesker og dermed også med seksualiteten.

Bibelens positive vision, når det gælder seksualiteten

En af skribenterne er Vibeke Sode Hjorth, der er leder af AdamogEva.dk. Hendes artikel ”Sex er Guds idé” kan læses her.

”Gud er god og vil os det godt. Han har skabt os med seksualitet, så vi har kønsforskelle, og så vi kan blive tiltrukket af og danne par med en af det modsatte køn," skriver hun.

"Seksualitet indebærer så stærke kræfter og kan give så tæt fællesskab, at Gud mange steder i Bibelen sammenligner forholdet til sit folk med forholdet mellem ægtefæller."

Temaartiklerne peger også på, at det i lyset af Bibelens positive vision for seksualiteten er livsbekræftende at følge de rammer, Gud har sat som et værn om mennesker.

Højskolelærer Ulrik F. Buch udfolder i sin artikel, hvilke rammer og grænser Gud har sat for seksualiteten.

Og frimenighedspræst Peter E. Nissen opmuntrer til at se, hvilken rolle Guds nåde spiller i forhold til seksuelle svagheder og fald.

..............

Magasinet indeholder også refleksioner om kirkens liv i Cambodja, Menighedsfakultetet og kvindelige præster, LM’s fremtidsudfordringer, statsministerens nytårstale, velsignelse og meget andet.

Hele Budskabet 1/2020 kan læses online her af abonnenter. Har du ikke abonnement, kan du via samme link se, hvordan du får det.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.