Gymnasieelever i teologi-praktik på DBI
Syv 3 g'ere fra hele landet var i slutningen af oktober to dage i studiepraktik på Dansk Bibel-Institut i København for at finde ud af, om det vil være noget for dem at studere teologi og mission
Gymnasieelever fra hele landet kunne den 27.-28. oktober prøve, hvordan det er at være studerende på Dansk Bibel-Institut (DBI) i København, hvor flere af Luthersk Missions missionærer er blevet uddannet.
Tilbuddet til 3. g'ere om et par dage i praktik på et studiested har været der i flere år, men det var første gang, DBI var med som udbyder.
Her havde DBI's studiekoordinator Peter Greek Kofod sammensat et program, hvor man kunne "snuse til" de to bachelor-uddannelser: teologi og mission og praktisk teologi.
Det var der syv gymnasieelever, der tog imod. En valgte dog ret hurtigt at afbryde praktikken, men de seks andre fulgte hele programmet, hvor de deltog i undervisningen sammen med DBI's studerende.
Mor læste også teologi i København
En af deltagerne var Elisabeth Nederby, der går i 3. g på Kolding Gymnasium.
"Min mor er præst, og det med teologi har altid sagt mig noget. Hun læste også i København, så jeg kunne godt tænke mig se, hvad hun gik rundt og lavede."
Hun var meget begejstret for praktikken på DBI, særligt faget Diakoni og sjælesorg med Louise Høgild Pedersen, hvor de talte om, hvilke Gudsbilleder man har med sig, og hvad de er formet af.
Vildt spændende at dykke ned i de bibelske tekster
En anden af de unge studiepraktikanter var Nicholas Bramsen fra Ingrid Jespersens Gymnasium på Østerbro.
Han har ikke selv nogen kirkelig baggrund, men havde valgt DBI, fordi han i erhvervspraktik i 9. klasse havde fulgt Københavns biskop Erik Normann Svendsen i arbejdet som hjælpepræst i Garnisionskirken.
"Det var en rigtig god oplevelse, hvor jeg også selv fik lov til at skrive nogle prædikener, og det åbnede mine øjne for engang selv at blive præst," siger han.
"Jeg synes, det er vildt spændende at dykke ned i de bibelske tekster, og de fag, vi har mødt på DBI, har været meget interessante, for eksempel da vi gennemgik Markusevangeliet."
Det personlige trosliv fylder meget på studiet
Begge er enige om, at niveauet i undervisningen er væsentligt højere, end de er vant til fra gymnasiet, og de er også overraskede over, hvor meget det personlige trosliv fylder hos lærerne og de studerende på DBI.
"Jeg havde måske forventet, at undervisningen var noget mere objektiv," siger Elisabeth Nederby.
Anderledes var det for Silja Meldgaard, der kommer fra Allerød og går på Hovedstadens Kristne Gymnasium.
Hun er vokset op med andagt og fællesbøn som en naturlig del af hverdagen, og det betyder meget for hende med den tilgang til teologi-studiet, som hun mødte på DBI.
"Jeg ved dog ikke, om jeg specifikt vil være præst, men troen er en vigtig del i mit liv, så jeg kunne godt forestille mig, at det også er noget, jeg vil arbejde med videre frem," siger hun.