LM Musik udgiver nyskrevne danske salmer

Foto: Klaverspiller
En gruppe forfattere har sendt "en overflod" af nyskrevne sange til LM Musik, fortæller musikkonsulent Christian Engmark. Han glæder sig til løbende at udgive dem på nodebasen.dk (Foto: Ole Munch)

En gruppe danske salmedigtere manglede en platform til at udgive deres sange på. Det hang godt sammen med LM Musiks ønske om nye danske sange med dybere teologisk indhold

01/12/2021 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

LM Musik har fået en stor gave.

Det fortæller musikkonsulent Christian Engmark og forklarer, at det begyndte med en henvendelse fra en gruppe forfattere, som havde nyskrevne sange, salmer og melodier liggende i skuffen. 

”De manglede imidlertid en platform til at få dem udgivet, og vil foreslog Nodebasen.dk til at gøre dem tilgængelige,” siger han og glæder sig over den store opbakning til LM Musik fra salmeforfatterne.

”Samtidig havde vi i LM Musik et ønske om i en periode at sætte fokus på nye danske sange med et dybere teologisk indhold. Så henvendelsen var en gave til os.”

En overflod af sange, så LM Musik er nødt til at udvælge nogle

Gruppen af sangforfattere har sendt så meget materiale, at LM Musik har været nødt til at udvælge nogle af sangene.

”Vi havde ikke regnet med, at det var så stort et projekt, men det er fantastisk med så stor overflod,” siger Christian Engmark.

Nodeudvalget, der er et arbejdsudvalg under LM Musiks bestyrelse, har drøftet de tilsendte tekster og givet feedback til forfatterne, og så har de i fællesskab rettet det til.

Musikkonsulenten fortæller, at nodeudvalget også nogle gange har skrevet nogle melodier selv, fordi de ønskede en anden musikalsk vinkel eller en bedre sammenhæng mellem tekst og melodi.

Nye sange er en gave til det kristne fællesskab

LM Musik har i mange år udgivet sange, som er oversat fra for eksempel engelsk. Men de oplever, at der nu er brug for nye danske sange og salmer. 

”De mange nye sange er ikke kun en gave til LM Musik, men også til menigheden, missionshuset og det kristne fællesskab,” siger Christian Engmark.

Han fortæller, at Nodebasen.dk har mange brugere ud over LM. 

”Når vi udgiver sange her, kan vi håber at kunne være med til at præge de sange, der bliver sunget i for eksempel folkekirken. Både de let sangbare og de mere teksttunge,” siger han.

”Derfor er det vigtigt med teologisk dybde i sangene, så vi kan præge med værdier.”

De nye salmer udgives løbende, men der ligger allerede flere nye julesalmer på Nodebasen.dk
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.