LMU'ere uddelte mad til hjemløse i Aarhus
Aarhus LMU satte handling bag ordene med en udadrettet aften i en park i midtbyen. Her uddelte de hjemmelavet mad og kaffe til byens socialt udsatte og hjemløse
"Virkelig fedt at komme ud og få lov til at give Guds kærlighed videre på så konkret en måde."
Sådan lød reaktionen fra en af LMU'erne i Aarhus, Frederik Østrem Fris, efter han torsdag den 21. september sammen med ti andre var ude i en af byens centrale parker og dele aftensmad ud til hjemløse.
"Vi har længe haft lyst til at komme ud og lave noget diakonalt og på den måde sætte handling bag det, vi tror på," siger han.
Kom på en stor ladcykel med kaffe og spredte budskabet
Frederik Østrem Fris stod for planlægningen af aftenen i samarbejde med Blå Kors' sociale arbejde i byen - Det Blå Sted, som er et værested for socialt udsatte og hjemløse.
"Det var helt vildt dejligt at have Bettina (medarbejder fra Det Blå Sted) med, så hun kunne sprede budskabet blandt de hjemløse," fortæller han.
Fire af LMU'erne havde lavet maden i køkkenet i LM-Huset og mødtes med de andre nede i parken, hvor de hjalp hinanden med at dele mad og kaffe ud.
"Bettina kom med sin store ladcykel og havde en masse kaffe med og kunne sige til de hjemløse: 'Kom, nu spiser vi'. Det var rigtig godt."
30 hjemløse fik en portion mad - og en ekstra "to-go"
Den aften var der omkring 30 hjemløse rundt i parken - en stor gruppe af dem var grønlændere, fortæller Frederik Østrem Fris.
"Det var ikke alle, der var lige snakkesalige, men de var meget glade for, at vi kom med mad. En af dem gik rundt og gav krammere til os, fordi han var så glad."
"Det var rørende at se, hvor glade de blev for, at nogen så dem og ville hjælpe dem. De kunne endda få en ekstra portion mad 'to-go'."
Oplevede ikke, det gav mening at fortælle de hjemløse om Jesus
Efter maduddelingen blev de unge i parken og hyggede sig og snakkede med hinanden om det, de havde oplevet.
"Det kan godt være, vi ikke fik fortalt de hjemløse en masse om Jesus, men vi oplevede ikke, at det ville give mening ind i deres situation. Det ville nok kræve, at vi først opbyggede en relation til dem," siger Frederik Østrem Fris.
"Mange af dem var påvirkede af alkohol eller stoffer, så det ville slet ikke fungere. Men det var stærkt at høre om deres liv. Vi snakkede om det bagefter, og det blev også bare til stor taknemmelighed til Gud over det liv, vi har."
Han fortæller, at der i LMU'en er et stort ønske om at lave noget lignende igen, og han håber, det kan være med til at få flere til at engagere sig i socialt, diakonalt arbejde.