Lovsang til Gud samlede unge i Tanzania

Foto: Lovsangsband i Mbezi Church
Lovsangsarrangementet blev holdt i Mbezi church, og kirken stillede musikere og sangere, samt teknikere til rådighed (Still fra video).

For første gang var der et arrangement i den lutherske kirke i Tanzania alene med fokus på at lovprise Gud. Det fortæller volontør Lukas Nielsen

06/04/2022 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

En lovsangsaften samlede flere end 50 unge i Dar es Salaam i Tanzania den 25. marts. Og mange flere var med online, da det hele blev streamet. 

Aftenens fokus var at lovprise Gud, og det skete gennem lovsang, andagt og bøn, fortæller bogvolontør Lukas Nielsen, der var primus motor bag arrangementet. 

Han er inspireret af lovsangsarrangementer i Danmark som Young Praise og Sola Gratia.

”Vi ville også gerne være med til at give de unge kristne noget socialt samvær, og derfor holdt vi en café efter lovsangsdelen,” siger han.

Det er første gang, der bliver holdt et arrangement med fokus alene på lovsang. Ellers plejer indsamling af penge at fylde meget i den lutherske kirke i Tanzania. 

Både deltagere og arrangører er taknemmelige for aftenen

Det var litteraturforlaget Soma Biblia, der stod bag aftenen, der fandt sted i den lutherske kirke ved Mbezi Beach i den nordlige del af Dar es Salaam. 

Kirken stillede musikere og sangere, samt teknikere til rådighed.

Lukas glæder sig over en god aften, og han er virkelig taknemmelig for, at den blev til noget.

”Vi løb nemlig ind i den udfordring, at nogle spredte et rygte om at arrangementet var aflyst, og derfor var der mange kirker, som stoppede deres unge i at komme,” siger han.

”Men dem, der havde været med, udtrykker heldigvis, at det var en god aften, og de håber på, at arrangementet bliver gentaget.”

Kirken har ideer til, hvordan det kan blive endnu bedre

”Soma Biblia regner da også  med at gentage arrangementet, og de folk, der repræsenterede kirken, har meddelt, at de gerne vil være med næste gang igen og er også kommet med ideer til, hvordan det kan blive endnu bedre,” siger han.

Lukas fortæller, at den lutherske kirke ved Mbezi Beach er en stor kirke med plads til 250-300 mennesker, så der er god plads til flere deltagere ved næste arrangement.
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.