Mere undervisning til børn og unge i Cambodja

Foto: Skole i Run Ta Ek
Evangelisten Ra Vy giver engelskundervisning en time hver dag både formiddag og eftermiddag foran skolelederens hus i Run Ta Ek (Foto Johannes Jensen).

Evangelisten Ra Vy giver engelskundervisning til 40 store børn og unge i Run Ta Ek. Han arbejder på også at kunne tilbyde kristendomsundervisning

15/02/2024 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

Omkring 80 børn og unge får nu undervisning ud fra det kommende Living Hope Center i Run Ta Ek i Cambodja.

35 børn deltager i forskolen for de 45 4-5-årige. Derudover får 40 elever en times engelskundervisning hver dag, delt op i et formiddags- og et eftermiddagshold

Underviser er evangelisten Ra Vy, fortæller missionær Johannes Jensen. 

Ra Vy er ansat af Church of Siem Reap til at arbejde i Living Hope Center, men indtil skolebygningen står klar, bruger han tiden på at skaffe sig erfaring med undervisning på stedet og skabe kontakt til de unge og deres forældre.

Det gør han blandt andet gennem engelskundervisningen, som foregår foran skolelederens hus, da tilladelserne til at bygge en skole ikke er faldet endeligt på plads endnu.

Tingene ændrer sig hele tiden

De børn og unge, der kommer til engelskundervisningen, bor tæt på det kommende center, hvor også skolelederens hus ligger. De er mellem 8 og 16 år.

Johannes Jensen fortæller, at undervisningen egentlig var målrettet unge på 15-20 år, men de har været nødt til at tilpasse sig de børn og unge, der er i området. 

”Alle børnene kommer fra utrolig sårbare familier, hvor de fleste lever omkring fattigdomsgrænsen, så der skal tages mange særlige hensyn,” siger han.

”Vi er i en opstartsfase, og tingene ændrer sig hele tiden. Det kan være, det ser helt anderledes ud igen om et par uger.” 

Undervisning i engelsk og kristendom

Ra Vy har stor erfaring med både engelskundervisning og forkyndelse. Han driver sin egen lille skole ud fra sit hjem, der ligger cirka 1 times kørsel fra Run Ta Ek. Syv af hans elever er netop blevet døbt efter to års dåbsoplæring.

Det glæder Johannes Jensen meget, at det har været muligt at ansætte ham. 

”Han har helt åbenlyst nogle evner, som jeg tror vil blive til stor glæde for arbejdet,” siger han.

Engelskundervisningen er nemlig ikke det eneste mål med arbejdet. De vil også gerne bringe evangeliet om Jesus til børnene og de unge, og derfor ønsker Ra Vy at udvide med tilbud om kristendomsundervisning. 

Ud over det vil Ra Vy også starte et fodboldhold på op i Run Ta Ek. Første gang er søndag den 18. februar. Han tror nemlig, at det kan være en indgangsvinkel til at nå de unge.
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.