Smittestigning påvirker LM's arbejde i Cambodja

Brian Christensen i en undervisningssituation på E2STEM
Brian Christensen skal igen undervise eleverne på E2STEM online på grund af nye coronalukninger i Cambodja (foto: privat)

En kraftig stigning i antal af coronatilfælde i Cambodja betyder at LM’s arbejde i hovedstaden Phnom Penh er lukket delvist ned eller må foregå via computer.

15/03/2021 / Nicklas Lautrup-Meiner nlm@dlm.dk

Cambodja har i det forgangne år klaret sig igennem coronapandemien med ganske få tilfælde af sygdommen.

15. februar lå det samlede antal coronasmittede for hele corona-perioden i landet således kun på 479 tilfælde ifølge Worldometers.info.

Siden da er tallet dog mere end fordoblet, og en række provinser er blevet lukket ned af myndighederne for at forhindre smittespredning.

Studenterarbejde, volontører og undervisning påvirket

Det gælder også hovedstaden Phnom Penh, hvor LM har både missionærer og volontører ansat.

Universiteterne og skolerne er lukkede, hvilket betyder, at Andrea Christensens arbejde i det kristne studenterarbejde, SONOKO, er rykket online.

Det gælder også hendes mands, Brians, undervisning på E2STEM-universitetet, mens de to volontører, der arbejder i byen, er blevet sendt hjem for foreløbig en uge.

Kan gøre opstart for nye missionærer vanskeligere

LM’s nyeste missionærer i landet, Sara og Jesper Hansen, samt deres to børn sidder i øjeblikket i karantæne på et hotel i Phnom Penh, som en fast del af indrejseregulationerne for alle rejsende til landet.

Opblusningen af epidemien og den medfølgende nedlukning kan gøre det vanskeligt for dem at finde bolig og ordne forskellige registreringer, mener Bent Olsen, der er missionskonsulent for landet.

I LM’s anden arbejdsby i landet, Siem Reap, er der foreløbig kun fundet ét tilfælde af corona, og der er vejspærringer ind og ud af byen for at forhindre yderligere smitte.

LM’s arbejde er dog indtil videre ikke berørt.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.