Soma Biblia ønsker at nå Tanzanias hovedstad

Udsigt over Dodoma
Soma Biblias direktør Bent Houmaa Jørgensen ser gode udviklingsmuligheder i hovedstaden Dodoma, der ligger vest for Dar es-Salaam og syd for Arusha. Foto: Bent Houmaa Jørgensen. 

Markedet for kristne bøger i Dodoma er stort, fortæller direktøren for LM's litteraturselskab i Tanzania, der netop har besøgt den afrikanske hovedstad

17/05/2021 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Luthersk Missions litteraturselskab Soma Biblia er en af de førende distributører af kristen litteratur i Tanzania.

Med butikker i storbyen Dar es Salaam og fire andre store byer når det ud med kristne bøger til mange tanzaniere.

Dog har Soma Biblia endnu ikke haft noget salgssted i landets hovedstad, Dodoma, som ligger i det centrale Tanzania.

Men det bliver måske snart til virkelighed.

Besøgte Dodoma for at afsøge muligheden for at åbne en butik

"Vi har et ønske om at oprette en butik i Dodoma. Det er et mål i vores strategi," fortæller den danske udsending og direktør for selskabet, Bent Houmaa Jørgensen.

Han har netop været på et besøg i byen, der ligger 486 kilometer vest for den tidligere hovedstad Dar es-Salaam og 441 kilometer syd for Arusha.  

"Jeg tog af sted sammen med vores salgschef  Matthew Massawe, og vi afsøgte mulighederne. Der er to centrale hovedgader i centrum med masser af mennesker, og her vil vi gerne placere en bogbutik i lejede lokaler."

Gode udviklingsmuligheder ved at få en afdeling i Dodoma

På sigt håber Soma Biblia at kunne få en decideret Dodoma-afdeling med en tilknyttet bogbil og en veluddannet afdelingsleder.

Og der er gode udviklingsmuligheder, fortæller direktøren.

"Der findes ingen kristne boghandler i Dodoma, der har det store udvalg, vi har i Soma Biblia, eller som har det samme serviceniveau og professionalisme."

Ny strategi: Evangeliets ord til alle generationer

Netop nu arbejder Soma Biblia med en ny strategi med en vision, der lyder: "Evangeliets ord til alle generationer i Tanzania".

En butik i landets hovedstad Dodoma vil være endnu et skridt på den vej, fortæller Bent Houmaa Jørgensen.

"Vi når allerede nu ud i næsten alle hjørner af landet via vores bogbiler og postordresalg. Vi forsyner omkring 1300 lokale bogsælgere og kirker ud over hele landet. Den position vil vi gerne befæste til gavn for de kristne og kirkerne i Tanzania." 

Soma Biblia ønsker ikke kun at nå bredt ud geografisk. Litteraturselskabet er også landets førende, når det gælder kristen litteratur og bibler til børn, og en del af den nye strategi er et fortsat øget fokus på at nå de unge.

---

> Læs mere om Soma Biblias arbejde her.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.