Tjenestedeling i hård modvind

Foto: Forsiden af Budskabet 5/2023
I klassisk kristendom har mænd og kvinder forskellige roller i hjem og menighed. Det forhold tager Budskabet op i dette nummer (foto: www.peopleimages.com)

Budskabet tager fat i et af tidens mest omdiskuterede spørgsmål blandt kristne: mænds og kvinders forskellige tjenester

01/12/2023 / Andreas Ipsen aki@dlm.dk

Kan en varm kartoffel blive for varm at spise? Ikke for Budskabet!

Der er få ting ved den klassiske kristendom, der stryger den moderne tankegang så meget mod hårene, som tanken om tjenestedeling: at mænd og kvinder er kaldet til forskellige roller i hjem og menighed.

Hvordan kan denne praksis på nogen måde forsvares i et samfund, hvor idealet om ligestilling mellem kønnene for længst har sejret totalt? Og er tjenestedelingen overhovedet værd at forsvare eller fastholde?

I årets sidste nummer af Budskabet er det netop denne varme kartoffel, der bliver grebet fat i, med input fra blandt andet Mathilde Bech Braüner, Kristoffer Enevoldsen, Louise Høgild Pedersen og Søren Øhrstrøm.

Temaartiklerne kan læses på www.budskabet.dk.

Hele Budskabet kan også læse af abonnenter på LM’s bladportal.

En bred vifte

Ud over det spændende og udfordrende tema om tjenestedeling kan man i dette nummer af Budskabet finde artikler, der berører en bred vifte af temaer.

Læs blandt andet om, hvad vi som kirke kan lære af woke-bevægelsen, hvordan Guds inderste væsen viser sig gennem Anden Mosebogs beretninger, samt hvad julenattens begivenhed fortæller os om Guds hellighed.

Hvis man har kommentarer til Budskabet eller idéer til temaer eller artikler, er man altid velkommen til at kontakte redaktøren på aki@dlm.dk

----------

Hvis man ønsker at tegne abonnement på Budskabet i papirformat, kan dette gøres på LM's bladportal for 330 kr. årligt.

Er man under 30 år, er prisen kun 190 kr. om året.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.