Personligt
Thomas Højgaard ny lærer på Stubbekøbing Efterskole

Mærkede Guds prik på skulderen

08/04/2022 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Et stillingsopslag fra Stubbekøbing Efterskole blev et kald til noget nyt. Familien oplevede det som Guds ledelse at flytte fra Hillerød til Falster, da Thomas Højgaard fik jobbet som lærer

Flyttekasserne er kun lige pakket ud i familien Højgaards nye lejlighed i Stubbekøbing.

I december flyttede Thomas Højgaard og hans kone, Camilla, og parrets tre børn på tre, fire og syv år fra portnerboligen i LM’s missionshus Bethania i Hillerød til en lejlighed ved Stubbekøbing Efterskole, hvor Thomas er ansat som lærer.

Her, langt fra de vante rammer i det nordsjællandske, skal de nu skabe sig en ny tilværelse med nye muligheder og bekendtskaber.

Gud viste vejen

Thomas lægger ikke skjul på, at familiens flyt er et spring ud i det ukendte.

”Vi var jo glade for at bo i Hillerød, så hvis det stod til os, ville vi nok helst blive boende i området. Men samtidig bad vi Gud om at vise os vejen for, hvad hans planer var for os,” siger han.

Samtidig var han klar over, at der skulle ske noget nyt.

Da Camilla efter et møde i Bethania blev mindet om et jobopslag fra Stubbekøbing Efterskole, hvor de søgte en lærer, og spurgte Thomas, om det ikke var noget for ham, oplevede de det begge som et kald.

”Jeg tænkte, om det var et prik på skulderen fra Gud til at prøve noget nyt, fordi Camilla var blevet mindet om det så konkret. Selv har jeg aldrig nogensinde tænkt på, om et job på Stubbekøbing Efterskole skulle være noget for mig,” siger han.

En god følelse i maven

Thomas sprang ud i det ukendte og søgte jobbet, men ikke før han havde bedt Gud om svar.

”Jeg snakkede med min far, som er tidligere Tanzania-missionær, om, hvad han tænkte dengang i forhold til missionskaldet. Han sendte sin ansøgning til LM's Missionsskole med en bøn om, at Gud måtte lukke den dør, hvis det ikke var det, han skulle.”

”Den bøn gjorde vi faktisk til vores egen, for det var vigtigt for os, at vi i ikke skulle herned, hvis det ikke var Guds mening. Så da jeg fik jobbet, tænkte vi, at det måtte være Guds svar.”

En opringning til skolens leder gav også Thomas "en god følelse i maven" af, at jobbet som lærer kunne være noget for ham.

Behov for kristne lærere

I dag er Thomas lærer på Stubbekøbing Efterskole, og familien er ved at falde til i den nye tilværelse på Falster.

Skolen søger jævnligt nye lærere, som er villige til at flytte ned til skolen og vil møde de unge med et kristent nærvær i hverdagen

---

Artiklen har tidligere været bragt i Tro&Mission nr. 01/2022.

Hele nummeret ligger som gratisnummer, og artiklen kan læses i sin helhed her.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Carl Fr. Wisløff
I forordet til dette hæfte står der, at det primært henvender sig til medarbejdere i børnearbejdet og til foræ…