Anmeldelse

Lutheran Study Bible

2.377 sider, 245-550 kroner

Hvis du er glad for den luthersk arv, så har Lutheran Study Bible virkelig noget at give.

Det er en fuldblods luthersk studiebibel. Bibelteksten er fra English Standard Version, der er kendetegnet ved, at den ligger tæt på grundteksten.

Lutheran Study Bible er skrevet af teologer, der er tilknyttet den lutherske Missourisynode i Amerika. Forfatterne lægger vægt på at læse Bibelen i lys af lov og evangelium, og den er ikke bange for at melde klart og luthersk ud i teologiske spørgsmål.

Særlige kendetegn ved Lutheran Study Bible

I alle indledningerne til Bibelens bøger er der en tidslinje. Den bliver brugt på alle sider, så man altid kan se, hvilket årstal teksten hører hjemme i. I indledningerne er der også uddrag fra Luthers skrifter, og den præsenterer, hvilke velsignelser og udfordringer den enkelte bog kan give.

Noterne til bibelteksten har en del bibelteologisk stof, men de har også citater fra kirkefædrene og solide lutherske teologer, og det gør, at bogen både er opbyggelig og samtidig forankret i kirkehistorien.

2.377 sider
450-550 kr
Ca. 26.500 studienoter
Ca. 220 artikler
120 kort og diagrammer
129 sider bibelordbog
Kan købes her.

Anmeldelse i Tro & Mission nr. 13/2013 af Thomas Olofson
 

Tilføj kommentar

foto: Poul Hoffmann
23/6/2015 | Poul Hoffmann
”Udsynet til den nye himmel og den nye jord forstærkes i vores alder. Og når man lægger mærke til, hvad der sker i Israel og andre steder i...
Af Nomi Høeg

”De 10 Minutter er berømte,” fortæller Lars Schmidt, som er formand i Sædding/Astrup LMU, også kaldet SALMU.

Tidsrummet er indlagt i programmet hver tirsdag, hvor der er plads til at dele alt, fx spørgsmål, bedeemner eller oplevelser, og det ender ofte med, at det tager mere end 10...