Det skal være sjovt at lære engelsk

Volontør Julius Vadiveal underviser skolebørn i Siem Reap
Væk er tavleundervisning og udenadslære, når dansk volontør i Siem Reap underviser cambodjanske skolebørn på en ny og spændende måde

07. juni 2017 / Karin Borup Ravnborg: kbr@dlm.dk

Siden august sidste år har 20-årige Julius Vadiveal fra Skjern haft en helt særlig plads i en lille flok cambodjanske skolebørns hjerter.

Han har nemlig haft til opgave som udsendt volontør for Luthersk Mission at hjælpe den lokale kirke i Siem Reap i det nordlige Cambodja med at undervise en gruppe børn i engelsk.

Og det har han gjort på en så sjov og anderledes måde, at børnene er blevet ivrige og stiller masser af spørgsmål til undervisningen.

Børnene skal lære at tænke selvstændigt og ud af boksen

"Det cambodjanske skolesystem hernede er meget anderledes end det danske," fortæller den danske lærer-volontør, der har undervist de cambodjanske skoleelever en time om dagen efter skoletid. 

"Eleverne er vant til meget traditionel tavleundervisning og udenadslære, så det har været en super spændende opgave at prøve at lære dem at tænke selvstændigt og ud af boksen."

Derfor har han blandt andet inddraget forskellige lege i undervisningen for at få eleverne til at deltage aktivt og bidrage med noget af deres eget.

Med sig har han haft et par unge hjælpelærere fra den lokale kirke, som oversatte til khmer for ham i starten, hvor han ikke kunne sproget så godt, som han kan nu.

Ikke så meget teori, men mere praksis

Den nordcambodjanske storby Siem Reap er i høj grad en turistby, fortæller Julius Vadiveal.

De fleste af børnene har forældre, der arbejder i turistindustrien, og kommer formentlig også selv til det, når de bliver voksne.

Derfor er det vigtigt, at undervisningen ikke er alt for teoretisk, men er relateret til noget, børnene kender fra deres hverdag, så de kan lære at kommunikere på et letforståeligt engelsk, understreger han.

Kirken gør et stort stykke arbejde for lokalbefolkningen

"Det har været en hel fantastisk oplevelse at være herude og være en del af den lokale kirkes arbejde. Kirken gør virkelig et stort stykke arbejde for de lokale," siger den 20-årige volontør.

Derfor er det da også med blandede følelser, at han og den anden danske volontør i Siem Reap, Anders Philipps, om få uger rejser tilbage til Danmark.

Han er ked af at skulle forlade børnene, men glad for at vide, at han har været med til at udruste de unge hjælpelærere fra kirken til at overtage undervisningen, indtil der kommer en ny volontør.

Og så glæder han sig til at skulle starte som unge lærer-volontør næste skoleår på Efterskolen Solgården ved Tarm

Mon ikke også der er nogle elever der, som kommer til at nyde godt at den unge volontørs undervisningserfaring fra det cambodjanske klasseværelse?

---

> Læs mere om LM's arbejde i Cambodja.

Tilføj kommentar