Glæden ved at synge kommer ud gennem kroppen

Foto: Fra Gospel-kids øvelse i Helsinge
Børnene i Gospel-kids i Helsinge synger mange sange med fagter til. (Foto: Kaja Lauterbach)
18 børn i et nyt Gospel-kids-kor i Nordsjælland lærer nye sange om Jesus. Samtidig giver koret dem et kristent fællesskab

19. december 2016 / Kaja Lauterbach: kl@dlm.dk

”Vi er 100 procent totalt fuldstændig fri,” synger børnene i Nordsjællands Gospel-kids i Helsinge.

Når børnene kommer til den linje i sangen, synger de ekstra højt.

Koret har sidste øvelse inden en lille koncert ved julefesten i LM’s missionshus i Helsinge, og glæden ved at synge kommer til udtryk ved, at nogle børn bruger kroppen hele tiden - ikke kun til de sange, der er fagter til.

De kan ganske enkelt ikke stå stille.

Kiks giver samling på tropperne, så øvelsen kan komme i gang

5-10 minutter før øvelserne begynder, kommer de første børn, og de fordriver ventetiden ved at løbe rundt gennem de forskellige rum i huset og lege fangeleg.

Da klokken nærmer sig 16.30 deler en af lederne, Sarah Engmark, kiks og saftevand ud, og nogle, både børn og ledere, øver sig på at vende kiks i munden. Det fører til og samling på tropperne, og Christian Engmark sætter den første sang i gang.

Opfordring: Det kan høres, når I smiler

Christian Engmark dirigerer koret og hjælper med mimik børnene til at huske teksterne. Han opfordrer dem flere gange til at huske at se på ham.

En anden leder, Jakob Hjorth, opfordrer børnene til at huske at smile.

”Se nu bare ud, som om I nyder det. Det kan nemlig høres, når I smiler,” siger han.

Jakob Hjorth elsker musik og har før været engageret i korarbejde. Han synes, det er en fantastisk mulighed at få lov til at være med i musikarbejde for børn.

”For mig selv har musikken været en god indgangsvinkel til at komme tættere på Jesus, og jeg håber, at nogle af børnene også må få mere ud af det end bare glæden ved at synge,” siger han.

En ny melodi gør en kendt sang ny

Mille Toft på otte år synes, det er godt at være med til Gospel-kids. 

”Vi lærer nye sange og får nye venner,” siger hun og fortæller, at den bedste sang er ”Dejlig er den himmel blå”, som de skal synge til julefesten i missionshuset.

”Vi synger den på en anden melodi, end man plejer, og det gør ’ligesom’ sangen ny.”

Lykke, Milles mor, kører gerne de ti kilometer fra Græsted, hvor de bor.

”Jeg er er rigtig taknemmelig for, at nogen har taget initiativ til at starte koret. Det er super skønt, at børnene kan bruge tid på at synge om Gud,” siger hun.

Et børne-gospelkor under Gospel-kids.dk

Gospel-kids i Helsinge startede lige efter sommerferien i 2016.

Koret, der består af cirka 18 børn i 1.-6. klasse, er et kor under Gospel-kids.dk

De øver i LM’s missionshus i Helsinge og synger sange med mange fagter til, der handler om Jesus og den frelse, han giver.

Gospel-kids er et kor-koncept med fokus på sang, bevægelse og livsglæde. Der er omkring 20 Gospel-kids grupper rundt omkring i landet, som mødes hver uge og synger, danser, lærer om Gud og hygger sig.

På Gospel-kids.dk kan du også få hjælp til at starte dit eget kor. Det gjorde 18-årige Rebekka Mogensen fra Astrup i Vestjylland. Her kan du læse hvordan. 

Hvis koret bliver oprettet som en forening under LMBU, hvor børnene betaler et kontingent på 75 kroner om året, giver LMBU tilskud, så man kan købe materialer fra Gospel-kids til kun 50 %.

Tilføj kommentar

Kommentarer

Jesus ! er var og bliver ! Vores Frelser ! og det er en glæde at se og høre om alt jeres arbejde med at Lovsynge , og Prise , og bekende jeres tro på vores Frelser Det har glædet mig at læse ! ! Jeg Ønsker Jer Guds Velsignelse over det nye År ! Martin

Mange tak for din positive kommentar. Vi glæder os til endnu en sæson med begejstrede og sangglade børn :-)