LM's generalsekretærer skal udfordres ved jubilæet

LM's to tidligere og den nuværende generalsekretær
LM har haft tre generalsekretærer. Ved jubilæet kan LM'erne teste deres paratviden om foreningen (foto: Kaja Lauterbach)
Med mange små indslag af seriøs og sjov karakter kommer den midterste del af LM's jubilæumsfejring til at få stil af en familiefest

24. januar 2018 / Nicklas Lautrup-Meiner: nlm@dlm.dk

Det bliver en blanding af sjove og seriøse indslag, der fylder i anden del af fejringen, når LM den 3. marts markerer sit 150 års jubilæum i Middelfart.

Hvor første del er en gudstjeneste og tredje del en lovsangsfest, foregår anden del som en række forskellige indslag hen over forret og hovedret som ved en større familiefest.

LM’s statsministre skal dyste mod LM'ere

I stil med programmet Statsministrene, der blev vist på DR i efteråret 2017, skal LM’s to foregående og den nuværende generalsekretær på scenen.

Her vil det blive testet, om de tre erfarne herrer ved mere om LM, end LM’erne gør.

Ud over at dyste med de fremmødte om paratviden om LM får Leif Rasmussen, Jens Ole Christensen og Søren Skovgaard Sørensen også mulighed for at fortælle om nogen af de ting, som særligt fyldte i deres generalsekretærtid, og hvad de ser som LM’s største udfordringer i dag.

Sparebøsse formet som en afrikansk dreng

Deltagerne ved jubilæumsfejringen får også et indblik i, hvordan det var at være barn i LM i en tid, hvor man kørte i hestevogn til møde og lagde penge i en sparebøsse kaldet ”negerdrengen”, når man samlede ind til international mission.

I en video, der er optaget til lejligheden fortæller tidligere missionær i Surinam Karoline Fredensborg nemlig om hvordan LM så ud, da hun var barn i 1930’erne.

Videoen står i skarp kontrast til en anden video, hvor nutidsbørn fra Kolding fortæller om, hvad de laver, når de går til børnemøde.

Her er ingen hestevogne og nikkende sparebøsser formet som afrikanske drenge. Til gengæld er der stadig et fokus på Jesus og Bibelen, fortæller børnene.

Da Egypten blev plaget af ståltrådsgræshopper og origamifrøer

Efter spisningen i anden del har børnene mulighed for at deltage i et separat program, hvor de skal synge sammen med Luthersk Missions Børn og Unges børnemusikkonsulent Simon Bartholdy og lytte til og deltage i fortællingen om de ti plager ved børnekonsulent Janne Bak-Pedersen.

Derudover kommer varevognen Boblen på besøg, og der er forskellige praktiske aktiviteter, hvor børnene kan lave ståltrådsgræshopper og origamifrøer.

Begrænsede pladser på grund af spisning

Tilmeldingsfristen var oprindelig sat til 26. januar.

Men på grund af en ny aftale med Lillebæltshallerne, hvor jubilæumsfejringen skal foregå, er der blevet mulighed for at holde tilmeldingen åben helt til 16. februar.

Det giver mulighed for at afsløre lidt mere af det nu færdige program, så flest muligt kan deltage.

På grund af spisning, som fylder en central del af jubilæumsfejringen, er der dog kun plads til de første 800, der tilmelder sig. 

Tilføj kommentar