Nyt missionærpar sendt afsted til Peru

Udsendelsesfest for Julie og Emil Solgaard januar 2019
Forbøn for missionærparret Julie og Emil Solgaard ved udsendelsesfesten på Løgumkloster Efterskole. Foto: Daniel Solgaard.
Med kurs mod Peru rejser Julie og Emil Solgaard og deres knap 1-årige søn den 16. januar af sted som missionærer for LM. Søndag den 6. januar blev der holdt udsendelsesfest for dem

07. januar 2019 / Nicklas Lautrup Meiner, nlm@dlm.dk

Omkring 300 deltagere var med til at sende LM's nyeste missionærpar af sted den 6. januar.

LM's efterskole i Løgumkloster var rammerne omkring den traditionsbundne udsendelsesfest, hvor der vanen tro var forbønshandling, hilsner og prædiken.

Den lille familie, der også tæller parrets 8 måneder gamle søn, rejser den 16. januar afsted til Peru, hvor de indledningsvis skal bo i storbyen Arequipa for at læse spansk i ni måneder.

Derefter forventes det, at familien skal bosætte sig i Cuzco for at hjælpe en mindre luthersk menighed.

Lært om kultur, sikkerhed og missionsarbejdets plads i Bibelen

Parret, der er henholdsvis 26 og 25, har været under forberedelse til at blive udsendt som missionærer for LM siden sommeren 2017.

De har taget en etårig missionærforberende linje på Dansk Bibel-Institut efterfulgt af ti uger i England på bibelskolen All Nations, hvor de blandt andet lærte om kulturmøde, sikkerhedsproblematikker samt havde bibelfag om mission.

"Jeg nød, at det var meget praktisk. Der var mange gruppesnakke, øvelser og opgaver, hvor man skulle løse det på kreativ måde," fortæller Julie Solgaard.

Håber at kunne opmuntre til socialt arbejde i lokalmiljøet

Det er også de praktiske sider ved kristendommen, parret håber, der kommer til at fylde i deres opgaver i Peru.

"Vi håber, vi bliver knyttet til en lille nystartet menighed og kan være med til at opmuntre dem og udruste dem og være med til at sætte gang i noget udadrettet socialt arbejde," forklarer Emil Solgaard.

Parret understreger dog, at det er den lokale menighed, der skal bestemme arbejdsopgaverne.

"Vi skal ikke stå alene med det,” siger Julie.

”Hvis der ikke er lokal opbakning, så skal det ikke være det. Behovet og ønsket skal være der fra menighedens side.”

 

Tilføj kommentar