Solgården skal koordinere udvekslingsprojekt

Elever fra Efterskolen Solgården 2017
Elever fra Efterskolen Solgården kommer til at lære elever fra andre europæiske lande at kende. Foto: Efterskolen Solgården.
Luthersk Missions efterskole Solgården har fået bevilget 825.000 kroner til et elev- og lærerudvekslingsprojekt finansieret af EU

01. september 2017 / Karin Borup Ravnborg: kbr@dlm.dk

Det var svært at få armene ned, da lærerne på Efterskolen Solgården i Tarm kom tilbage på arbejde efter sommerferien.

Her lå nemlig en mail om, at skolen er blevet godkendt som koordinator for et europæisk skoleudvekslingsprojekt for elever og lærere - også kaldet Erasmus+.

Til projektet er afsat 825.000 kroner, hvoraf Solgården råder over cirka 200.000 kroner til en række besøg fordelt over dette og det kommende skoleår.

Kendskab til skoleliv i Portugal, Finland, Norge og Tyskland

I Erasmus-projektet skal Solgården mødes med elever og lærere fra så forskellige steder som Faro i Portugal, Kokkola i Finland, Ålesund i Norge og Garmisch-Partenkirchen i det sydlige Tyskland.

Det første besøg i efteråret kommer til at finde sted i Danmark, kun for lærere, hvor projektet skydes i gang og de øvrige besøg planlægges.

I foråret rejser 8-10 elever fra Solgården sammen med et par lærere til Portugal, hvor de skal møde en portugisisk skoleklasse og få et indblik i deres dagligdag. 

Kan præge projektet med holdninger og menneskesyn

Solgården har før haft udvekslingsbesøg for både elever og lærere, men det er første gang, skolen sender en ansøgning om - og får bevilget - rollen som koordinator.

Det fortæller viceforstander Peter Jensen, der sammen med en lærerkollega har stået for projektansøgningen og den videre planlægning.

"Det er fantastisk, for på den måde kan vi som skole både lære af, men også være med til at præge de andre skoler med vores syn på, hvordan lærere og elever kan undervise og lære bedst muligt."

Som koordinator har Efterskolen Solgården haft mulighed for at sætte sit præg på rammerne for projektet med et kristent livs- og menneskesyn.

"For eksempel har vi lagt vægt på, at der ikke er alkohol involveret i besøgene. Det har de andre skoler også indvilget i."

Brug verdslige muligheder for at få støtte

Peter Jensen glæder sig over de muligheder, udvekslingsprojektet giver skolens elever og lærere, og han opfordrer andre skoler til at gøre det samme.

Og det er ikke kun forbeholdt skoler. Også kristne ungdomsgrupper, som for eksempel Luthersk Missions Unge, kan være med i et lignende projekt, fortæller han.

"Jeg tror, vi som kristne har glemt at bruge de gode verdslige muligheder, vi har for at få støtte. Det kan være med til at bringe vores viden på banen om ungdomskultur, og hvad der præger unge i dag." 

---

> Læs mere her om Erasmus+ på Efterskolen Solgården.

> Erasmus+ - hvem kan deltage?

Tilføj kommentar