Udenlandske studerende i Danmark

Foto: Tværkulturelt Nyt
Tre studerende fra Uganda oplever, at mennesker, der er med i "Kulturmødet" er meget mere åbne end danskere generelt

14. februar 2014 / Kaja Lauterbach

Rita, Steven og Derrick stråler af stolthed, mens de flot præsenterer deres land Uganda for godt og vel 40 tilhørere ved Kulturmødet i Esbjerg en fredag i januar. Kulturmødet er LM's tværkulturelle arbejde i Esbjerg.

Deres glæde og begejstring over deres fædreland skinner igennem.

De kommer fra forskellige steder i Uganda, men har alle læst på universitetet i Kampala. I Danmark læser de på en master i folkesundhed på Syddansk Universitet.

Rita regner med at vende tilbage l Uganda, når hun er færdig med det toårige studium og håber at bruge sin uddannelse itl at lede sundhedsprojekter.

Kom til Danmark med blandede følelser
Rita havde hørt om uddannelsen i Danmark via Derrick og kom hertil med blandede følelser. Hvordan er danskerne? Hvordan skulle hun klare sproget? 

Det var første gang, hun var i Europa, og den eneste, hun kendte, var Derrick.

De klarer sig fint på engelsk, og Steven, som har været her længst, kan en del dansk. Steven hørte om Kulturmødet via Solomon, en studerende fra Etiopien. 

Lærer om danskerne og læser i Bibelen
Steven udtrykker glæde over at være med: ”Det er et frisk pust ind i en ensformig hverdag, det er dejligt at møde andre mennesker, det giver inspiration, og jeg er glad for det åndelige input og fællesskab,” siger han.

Derrick tilføjer: ”Jeg lærer meget om samværet med andre i en god og religiøs ramme. Jeg oplever, at mennesker, jeg møder her, er meget mere åbne end danskere generelt.”

Om den internationale bibelgruppe, som de også er med i, siger Steven: ”Det er en god mulighed for at læse Bibelen.” og Derrick tilføjer: ”Det er givende at tale sammen om, hvordan vi forstår Bibelen.”

”Det hjælper med l at holde fokus på ordet, at blive i det og bevare det i hjertet” udtrykker Rita.

Kilde: Tværkulturelt Nyt

Tilføj kommentar