Personligt
Foto Susanne H. Hansen

Susanne fik sin første Bibel i LMU

02/02/2023 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

Allerede som barn søgte Susanne Gud. Fra hun kom til tro som ung har Bibelen været rettesnor for hende – også i hendes job som forsvarer for jødernes rettigheder. 

52-årige Susanne Holmgaard Hansen blev uddannet jurist i 1998 og har arbejdet med politisk varetagelse lige siden. Først hos Kristeligt Folkeparti, der skiftede navn til Kristendemokraterne, mens hun var ansat, og senere hos blandt andet Børnesagens Fællesråd, Dansk Blindesamfund og Dansk Lungeforening.

”Det har bestemt ikke været de nemmeste ting, jeg er gået efter, men det har fortrinsvis været mindre organisationer, som jeg har værdier til fælles med. Steder, hvor man kæmper for de svage, sådan som der står i Bibelen, at vi skal,” siger hun.

Men det har ikke altid været Bibelen, der har styret Susannes liv.

”Jeg er vokset op i en familie, hvor vi gik i kirke én gang om året. Men jeg har altid vidst, at Gud var der – og har søgt ham,” siger hun og fortæller, at da hun gik i 3. klasse, ledte hendes mor uden held efter en kristen børneklub, hvor hun kunne komme. 

Da Susanne skulle konfirmeres, stod en salmebog stod øverst på ønskelisten, men hun fik kke en og måtte nøjes med at låne salmebog og bibel på biblioteket.

LMU gav den bedste oplevelse i en frivillig bestyrelse

De næste år betegner hun som en religiøs ørkenvandring, hvor hun søgte efter Gud alle mulige vegne, og i den forbindelse flirtede hun også med det nyreligiøse. Blandt andet læste hun en masse om astrologi. 

Susanne havde imidlertid en kæreste, som var vokset op i Evangelisk Luthersk Mission, men ikke kom der mere. Han foreslog hende at gå hen til den københavnske LMU i Nansensgade, som hun boede i nærheden af. Det gjorde hun, og her fandt hun et miljø, hvor der var god plads til hende og alle hendes spørgsmål. Hun kom med i en åben bibelstudiegruppe, og efterhånden begyndte ”det med Gud” at betyde mere for hende.

”Jeg fik også en bibel, der var min egen, og allerede dengang ønskede jeg at være bibeltro. Det betød, at jeg fandt steder i den, der argumenterede for mine holdninger om, at astrologi og kristen tro kunne forenes,” siger hun.

”Men lederen i bibelstudiegruppen inviterede en, der kom og fortalte om astrologi og Bibelen, og så måtte jeg erkende, at de to ting ikke kan forenes.”

Det førte til et radikalt opgør, hvor hun samlede alle sine bøger om astrologi og lavede et bål på en mark, hvor hun brændte dem.

”I astrologien får man aldrig svar på det, man søger efter, men der åbner sig hele tiden nye spørgsmål med det formål at fastholde én,” definerer hun.

Allerede efter et år blev Susanne opfordret til at stille op til bestyrelsen for LMU. Hun blev valgt ved lodtrækning efter stemmelighed mellem hende og en anden. 

”Det er den bedste oplevelse, jeg har haft i en frivillig bestyrelse. Der var syn for, at hver havde sine evner, og plads til, at de blev sat i spil. Vi var vidt forskellige,” siger hun.

”Efter LMU lykkedes det mig ikke at finde plads ved søndagsmøderne i LM, men jeg faldt til i Lindehøj Kirke i Herlev, hvor jeg og min familie bor.”  

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
C.O. Rosenius
En af min trosfrimodigheds ældste fjender er dårlig samvittighed. Utallige gange har jeg sagt noget og senere…