27/01/2023 | Jens Peter Rejkjær,

10.000 danskere rejser hvert år til Cambodja. Der er så meget at se og opleve, bl.a. Angor Wat, som jeg også besøgte. Men det store flert…

Hvad vil det sige at være volontør?

LM’s volontørprogram hedder Reach, fordi volontørlivet handler om at kombinere lysten til at rejse med lysten til at tjene Gud ved at række ud til andre.

Som volontør i Reach får du et meningsfyldt arbejde, nye redskaber til at begå dig i mødet med fremmede mennesker og du kommer helt tæt på missionsarbejdet.

Samtidig får du et indblik i en anden kultur.

Hvad arbejder en volontør med?

Stillingerne i Reach er utroligt forskellige alt efter, hvilket land man er ansat i, men fælles for alle volontører er, at de løser vigtige opgaver i LM's internationale arbejde.

Som volontør kan man for et eksempel arbejde med:

Skoleundervisning

Det er vigtigt, at missionærernes børn trives og får en god skolegang. Til at hjælpe med dette ansætter LM volontører til at undervise missionærbørn.

Det vil typisk være i et område, hvor der ikke er nogen skole, eller hvor man er tilknyttet en international skole.

Litteraturarbejde
"Soma Biblia" betyder "Læs Bibelen" og er navnet på LM's litteraturarbejde i Tanzania. Kristen litteratur er en fantastisk mulighed for at sprede evangeliet.

Meget af arbejdet for volontøren foregår i det mobile bogsalg. Her kører volontøren sammen med en lokal medarbejder ud til gudstjenester, gadesalg og friluftsmøder.

Kirkeligt og evangeliserende arbejde
Vi støtter op omkring de kirker, som vi samarbejder med i det internationale missionsarbejde. Derfor er alle volontører en aktiv del af den lokale kirke. Det kan dreje sig om alt fra at deltage i gudstjenesten om søndagen til at være med i børnearbejdet.

Vi sender også volontører ud for at udvikle og deltage i ungdomsarbejdet i vores samarbejdskirker.

Undervisning i engelsk og IT


Det er langt fra alle i et udviklingsland, der kan tale engelsk. At kunne tale engelsk kan reelt betyde en forskel for socialt udsatte børn og unges muligheder for at få sig en uddannelse og forbedre deres levestandard.

IT-færdigheder er det også godt at have, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at klare sig bedre i samfundet. Derfor kan man som volontør også undervise i engelsk eller IT – både for unge og voksne.

Kun fantasien sætter grænser ...

Vi ved, at der er mange unge, der gerne vil tjene Gud og rejse samtidig. Også unge, der ikke lige passer ind i nogle af de opgaver, som er nævnt her ovenfor.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, om vi kan bruge en med din uddannelse eller interesse i Reach.

Vi kan ikke love, at vi kan sende alle af sted, men måske sidder netop du med nogle kompetencer, som kan bruges i arbejdet med at række ud til mennesker.

Hvornår og hvor længe kan man være volontør?

De fleste volontørstillinger begynder midt på sommeren og varer omkring ti måneder. I enkelte tilfælde kan der være behov for at få løst opgaver i kortere perioder.

Du kan altid tjekke på vores jobside, om vi har ledige stillinger i Reach

Hvem kan blive volontør?

Du kan blive volontør, hvis du ...

  • har lyst til at række ud til mennesker
  • har afsluttet en ungdomsuddannelse eller en faglig uddannelse
  • er personlig kristen
  • både er selvstændig og god til at samarbejde
  • er sund og rask både fysisk og psykisk
  • er engageret i kristent arbejde
  • har lyst til at tilpasse dig vilkårene i fremmed kultur
  • er indstillet på at dele dine oplevelser og erfaringer, når du kommer hjem igen.

Der kan også være specifikke krav til de forskellige stillinger herudover.

Det er godt at forberede sig!

Hvis du har lyst til at blive volontør i Reach, kan du gøre meget for at forberede dig, inden du skal afsted. En god forberedelse får du på Luthersk Missions Højskole.

Har du lyst til at vide mere?

Du kan læse mere om ledige stillinger og vilkår for volontører på vores jobside.

Du er også velkommen til at kontakte LM's internationale afdeling.

27/04/2023 | Katrine Nymann Sulkjær
Faktisk er det svært at forklare, hvordan er det at være volontør, siger hun. For ingen dage er ens, siger Katrine Nymann Sulkjær, der har været volontør i Siem Reap i 2022-2023. I denne video vil jeg…