Corona bremser missionærer i at rejse ud

Maduddeling til fattige i området omkring Siem Reap. Foråret 2020
Missionsarbejdet er udfordret på grund af coronakrisen. Her er det maduddeling til fattige i området omkring Siem Reap. Arkivfoto.

En del af LM's missionærer befinder sig fortsat hjemme i Danmark. Usikkerhed og vanskelige procedurer ved indrejse gør det svært at få dem tilbage til deres arbejde i udlandet

24/08/2020 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Den globale covid-19-epidemi har sat sit præg - også på de lande, hvor LM's missionærer arbejder.

I slutningen af marts anbefalede LM's Landsstyrelse alle LM's udsendte at rejse hjem til Danmark på grund af den usikkerhed, corona-virussen skabte.

Det blev aktuelt for omkring halvdelen af missionærer, der vendte hjem - nogle i sidste øjeblik inden alle flyruter ud af missionslandet blev aflyst.

Nu har både de og LM et ønske om, at de kan vende tilbage til missionsarbejdet, men det er langt fra nemt, forklarer LM's missionskonsulenter.

Størstedelen af Tanzania-missionærerne er tilbage

Genudrejsen af de hjemvendte missionærer har været tilrettelagt i tæt samarbejde med hver enkelt familie.

"Det er vigtigt, at alle skal kunne føle sig trygge ved at rejse ud," fastslår Christian Lund Pedersen, der er missionskonsulent med ansvar for arbejdet i Tanzania.

Han fortæller, at flere af de hjemvendte Tanzania-missionærer er vendt tilbage, og resten forventes at være på plads i løbet af september, hvor også de nye volontører rejser ud.

Stramme sikkerhedsregler vanskeliggør indrejse i Cambodja

Anderledes vanskeligt ser det ud for missionærerne til Cambodja, fortæller missionskonsulent Bent Olsen.

"Landet har egentlig ikke været særlig hårdt ramt af corona, men der er nogle meget stramme indrejseregler, der gør det vanskeligt for missionærerne at komme dertil."

Han forklarer blandt andet, at særlige krav omkring visum og ekstra forsikringer gør arbejdet omkring udsendelsen mere besværligt.

Som det er nu, kommer alle indrejsende i karantæne to-tre dage på et tilfældigt hotel, når de lander i lufthavnen, og de risikerer op til 14 dage ekstra, hvis der har været en ombord på flyet, som er testet positiv.

"Det gør det vanskeligt for vores missionærer, særligt børnefamilierne og de unge volontører, der rejser ud for første gang, men vi håber, det bliver muligt at få dem af sted alligevel."

Peru-udsendte må væbne sig med tilmodighed 

For missionærparret Julie og Emil Solgaard og de to nyansatte missionærpar, der skal til Peru, risikerer udrejsen desværre at have længere udsigter.

Da Peru er et af de lande i verden, der har været hårdest ramt af corona, er der fortsat lukket for alle rejser ind og ud af landet.

Der bliver dog holdt udsendelsesfest for Lise og Frederik Berggren Smidt 27. september og for Merete og Roar Steffensen 22. november med håb om muligheden for en snarlig udrejse.

Indtil det bliver muligt at sende parrene af sted, er der aftalt nogle arbejdsopgaver for dem her i Danmark, som har relevans i forhold til deres kommende opgaver i Peru.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.