Personligt
Sara Sulkjær og Helene Roager

Vi spurgte Gud, hvor han ville have os

08/04/2022 / Nicklas Lautrup-Meiner nlm@dlm.dk

To veninder flyttede fra netværket i Aarhus til Esbjerg for at studere og være en del af et mindre LM-fællesskab

Det stod ikke skrevet i kortene, at Sara Sulkjær og Helene Roager i sommeren 2021 skulle slå sig ned i Esbjerg for at studere og blive en del af LM og LMU dér.

De to kvinder, der begge er født i 1998, havde i flere år tænkt på at dele lejlighed, men var ikke sikre på, hvor det skulle være.

”Jeg havde i mange år tænkt, at jeg skulle læse på Journalisthøjskolen i Aarhus. Men jeg boede halvandet år på Ærø, hvor jeg mødte kristne, der konkret havde lagt deres liv og livsvalg over til Gud. De udfordrede mig til at bede om, at han også måtte lede mig,” fortæller Sara Sulkjær.

En del af de to kvinders netværk er flyttet til Aarhus. Helene var dog ikke tiltrukket af at være en del af en større LMU.

”Jeg kommer fra Odense og har oplevet en mindre LMU. I en mindre LMU mærker man hinanden mere tydeligt, og man føler sig mere set og velkommen. Man føler sig mere brugbar,” siger hun.

Vi kan mærke, der er brug for os

Sara og Helene var nok også endt i Aarhus, hvis de selv havde valgt, forklarer de, men det var vigtigt for dem begge at give Gud taleret ind i deres liv:

”Vi bad begge om, at Gud måtte vise os, hvor han ville have os, og så lagde det sig til rette, at det skulle være Esbjerg,” forklarer Sara og siger, at det faldt fint i spænd med deres studievalg.

Selv studerer hun en administrationsbachelor, mens Helene læser til ergoterapeut.

Også brug for folk i Sønderborg

I Esbjerg følte de, at de blev taget imod med åbne arme, fortæller Sara.

De to veninder vil gerne udfordre flere til at bosætte sig uden for de større byer.

”Der kan jo også være brug for folk i Sønderborg eller Kolding. Men her i Esbjerg får jeg i hvert fald lov til at øve mig i at gå Guds veje,” siger Helene.

De indrømmer, at det har været en stor hjælp i flytningen, at de havde hinanden. Derfor anbefaler de også, at man snakker med en ven om det, hvis man overvejer at flytte til en mindre by.

”Det vigtigste er at lægge beslutningen over til Gud og lade ham guide, så det bliver et bevidst valg, hvor man bosætter sig,” mener Sara.

---

Artiklen har været bragt i sin helhed i Tro&Mission nr. 03/2022.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Matt Smethurst
Jeg har ofte tænkt, ”Hvis Gud er universets skaber, almægtig og hellig, samtidig med at han er helt nærværende…