Anmeldelse
Foto: Mobiltelefon med appen BibelTid

BibelTid

Bibellæser-Ringen 2015
Gratis fra AppStore og Google Play

Appen BibelTid til bibellæsning - teenagedelen

af Annika Rønne Schmidt, gymnasieelev

For et par uger siden begyndte jeg at bruge den nye app BibelTid fra Bibellæser-Ringen. Jeg havde hørt en masse godt om den, så jeg så meget frem til at komme i gang.

Jeg løb desværre ind i nogle startproblemer, da appen startede op på svensk. Det fik jeg dog hurtigt løst ved at skrive ind til Bibellæser-Ringen, som svarede hurtigt tilbage med et meget behjælpeligt svar. 

Jeg har afprøvet teen-sporet, og jeg opdagede en stor forskel på den svenske og danske version. Den svenske version har nogle læseplaner, der passer til en måned, mens den danske kun er op til syv dage. Det gør, at man skal huske selv at skifte ret ofte.

Til gengæld kan man vælge præcis det emne, man har lyst til at læse om, uden at man når at blive træt af det. 

Jeg har haft lidt tekniske problemer med notifikationer og blank skærm. Jeg har sjældent fået påmindelser om, at jeg skulle læse, på trods af jeg bad om at få dem dagligt. Og når jeg så selv huskede at læse, fik jeg tit bare en hvid skærm frem, når jeg havde åbnet for læseplanen. Så måtte jeg vente et par timer, og så kunne jeg som regel komme ind.

Indholdsmæssigt synes jeg, appen klarer sig rigtigt godt. Læseplanerne er skrevet af forskellige forfattere, men det hele hænger alligevel godt sammen. Stykkerne er en smule korte, men de er tilpas til en kort andagt. Hvert stykke sluttes med et refleksionsspørgsmål, hvilket gør, at jeg ikke bare slukker mobilen, men faktisk tænker over, hvad jeg har læst. 

Aldersmæssigt vil jeg anbefale teen-sporet til folkeskole-alderen, mens unge/voksne er mere relevant og alderssvarende for folk i gymnasie-alderen og opefter. Her er planerne lidt længere, så der er mere tid til at gå i dybden. 

Alt i alt vil jeg klart anbefale appen. Hvis du ikke har din bibel på dig, er der også et link ved hvert stykke, der fører direkte ind til en online bibel på det rigtige vers og så videre. Den er nem at finde rundt i, og der er noget for enhver smag og erfaring. 
 

Appen BibelTid til bibellæsning - ungedelen 

af Jakob Sølvsten Fuglsang, økonom

Indrømmet. Jeg hører til den (sikkert store) gruppe af personer, der flere gange dagligt nærmest bevidstløst lader fingeren klikke sig igennem en fast række af apper, som hjernen med tiden har defineret som en del af min almene behovstilfredsstillelse. DR Nyheder, Facebook, LinkedIn, Mail, LiveScore med videre.

En tendens, jeg dybest set selv er rigtig træt af, fordi jeg kan mærke, at det nemt bliver apperne, der styrer mig og ikke omvendt.

For nyligt hentede jeg en ny app lanceret af Bibellæser-Ringen. Appen hedder BibelTid og er i al sin enkelthed en daglig bibellæseplan, man kan læse overalt, hvor man har sin mobil eller tablet med. Den indeholder en række emne- og tekstbaserede læseplaner skrevet af forfattere med vidt forskellig baggrund.

Som i almindelige læseplaner begynder den daglige læseplan med en bibeltekst, som man i BibelTid kan klikke sig direkte frem til på Bibelselskabets hjemmeside. Selve kommentarerne er meget overskuelige, kan læses på cirka ét minut og afsluttes med et spørgsmål til refleksion.

Til forskel fra de mere gængse læseplaner kan man bruge appen til at læse og dele tanker med andre brugere af BibelTid via en indbygget kommentarfunktion.

BibelTid rammer uden tvivl en platform med et stort potentiale. Nu kan man udnytte en ledig stund på farten, i frokostpausen eller andetsteds til at få et Guds ord med på vejen.

Men som det er med almindelig bibellæsning, kræver det gode vaner. Det kræver, at man får appen ind på listen, som man husker i dagens løb. 

Principielt vil jeg til enhver tid foretrække en almindelig læseplan med Bibelen ved siden af, da apper generelt lægger op til hurtig og overfladisk læsning. 

BibelTid har sin store fordel ved at være tilgængelig overalt, og hvis man formår at læse koncentreret, er der et rigtig godt indhold at hente, som potentielt kan blive til glæde og velsignelse for de mange, der har svært ved at få den ”almindelige” bibellæsning til at køre.

Rent teknisk er BibelTid endnu ikke på højde med de allerbedste, men med lidt systematisk brugertestning burde der være gode forudsætninger for at justere appen, så den fremover kan blive et meget anvendt bibellæseredskab.

Tilføj kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Mona Naim
Mona Naim bor i dag i Karup. Hun er født og opvokset i Irak i den mandæiske tro, som er en gammel, næsten udryddet religion med rødder tilba…