Anmeldelse
Cover: Nu vil jeg tænde lys

Nu vil jeg tænde lys

Nanna Due Noer
DiGiDi Digital Distribution 2020
( sange - kan købes på alle gængse streamingtjenester
Ditte Nyggard

I november 2020 udkom Nanna Due Noer med sit debutalbum Nu vil jeg tænde lys. Albummet kan hentes på de gængse streamingtjenester og indeholder otte sange, der alle er skrevet på dansk.

Selv siger Nanna, at hun med albummet ønsker at tænde lys i mørke og håbløshed, skabe rum for eftertænksomhed og sætte ord på livets uundgåelige spændingsfelter.

Ligeledes håber hun, at albummets sange kan være et sted, hvor lytterne kan låne hendes ord til at beskrive den smerte, de står i. Og midt i mørket ønsker hun at minde os om det håb, som altid lever, og det lys, som aldrig slukkes.

Albummets otte sange bindes sammen af Nannas klare, lyse klang. Melodierne er nemme og iørefaldende – og de hurtigt genkendelige temaer i musikken gør det nemt at nynne med. Samtidig fremstår alle numrene meget forskellige, hvorfor albummet forbliver interessant og dejligt at lytte til.

Musikken akkompagnerer sangene på en god måde, hvor det i samarbejde med Nannas tydelige og smukke intonation sætter teksterne i fokus og skaber muligheden for at låne Nannas ord.

Albummet vokser hos mig i takt med, at både tekster og melodier bliver mere og mere genkendelige. Jeg får lyst til at lytte, skrue op og synge med, så tekstens ord også bliver mine.

Min første forventning til albummet var et langsomt og melankolsk udtryk, og her levede det ikke op til min forventning, fordi fokus ikke er vores smerte, men håbet! Og derfor får albummet lov til at stå som et stærkt vidnesbyrd om Guds nåde og den rige fred, vi kan få, når vi står i hans stærke vingers skygge.

At der er styrke at finde i Gud – midt i magtesløsheden.
 

Tilføj kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Siv Krane Adamsen
Klippefast grund. Grundfjeld. Den slags ord spiller en central rolle i Siv Krane Adamsens hverdag. Hun er projektleder i en stor dansk rådgi…