Anmeldelse
Omslag: På opdagelse i Bibelen

På opdagelse i Bibelen

Ole Andersen
LogosMedia 2021 - I samarbejde med Ordet og Israel
256 sider - 199,95 kr.
Nicolai Østrem Fris

Bogen indledes med en introduktion til Guds åbenbaring igennem Israel, efterfulgt af to hoveddele og en afslutning med forfatterens personlige tanker om bibelglæde samt inspiration til videre læsning. Første og anden hoveddel tager læseren med på en opdagelse i henholdsvis GT og NT. 

Jeg hæfter mig særligt ved, at forfatteren formår at give en både bred og dybdegående formidling i en bog, der samtidig er let at læse. Bogens har en skarp kommunikation med gode illustrationer og skemaer, der er med til at gøre det forholdsvis koncentrerede indhold overskueligt for læseren.

Jeg nød i læsningen at få større indblik Bibelens opbygning samt baggrund og at blive udfordret på min måde at læse i Bibelen. 

Som læser tages man på en række spændende dyk ned i bibeltekster fra både det nye og gamle testamente, hvor forfatteren med sin viden om jødernes, historie, kultur, sprog og tradition åbner op for nye erkendelser og ahaoplevelser.

Især disse dyk har været med til at give mig en fornyet bibelglæde og begejstring over de skatte, vi har fået igennem Bibelens tekster. 

Samtidig er det en bog, jeg efter at have læst ikke er færdig med. Forfatteren indbyder til videre læsning med en række henvisninger inden for hvert emne, men overordnet henvises der hele vejen igennem til Bibelen, Guds budskab til os mennesker. Her ser jeg Ole Andersens bog som et rigtig godt redskab og oplagsværktøj til selv at gå på opdagelse i Bibelen.

Som nævnt indeholder bogen en række skemaer med bibelhenvisninger, der giver et godt overblik til at give sig i kast med læsningen. 

Jeg sidder ikke tilbage med egentlige kritikpunkter, men vil nævne, at det i overgangene mellem kapitlerne godt kan mærkes, at bogen er en sammensætning af forskellige artikler. Dette forstyrrer i nogen grad bogens kontinuitet, men er samtidig med til at give bogen dens flotte bredde.

Alt i alt vil jeg give bogen en klar anbefaling. At læse den føles for mig lidt som igen at være på bibelhøjskole og der blive ført igennem en rigtig god omgang bibelundervisning.
 

Tilføj kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Susanne Holmgaard Hansen
52-årige Susanne Holmgaard Hansen blev uddannet jurist i 1998 og har arbejdet med politisk varetagelse lige siden. Først hos Kristeligt Folk…