Anmeldelse

Spot on. - Om Gud, os og verden – og vejen til den nye jord

Kim Hjermind
LogosMedia 2014
116 sider - 149,95 kroner
Morten Mortensen

Denne bog er en kronologisk gennemgang af verdenshistorien – set gennem Bibelen. Hermed får du en kortfattet og præcis beskrivelse af, hvad kristendom er, og hvad den betyder for os mennesker.

Som forfatteren skriver, er ønsket med denne bog at give en hjælp til at forstå kristendommen for den ”almindelige dansker”. 

Bogen er inddelt i følgende fem kapitler: 

  1. Meningen med det hele – handler om, hvorfor Gud skabte verden og os mennesker
  2. Katastrofen – fortæller, hvor ødelæggende og omfattende oprøret mod Gud var
  3. Redningsplanen – omhandler Guds plan for at redde menneskeheden
  4. Troen – illustrerer troens betydning og tilegnelse
  5. Endemålet – omhandler endetiden og evigheden

Gennem disse kapitler bliver bogens anliggende gennemgået på en meget overskuelig måde via et letforståeligt sprog og med gode illustrationer fra Bibelen og fra nutiden. 

Forståelig rød tråd

Forfatterens ønske om at skrive en bog, der er letforståelig, synes jeg dermed, han langt på vej er lykkedes med.

Kapitel 5, som omhandler endemålet, er dog et meget stort og vanskeligt emne – og jeg oplever, at det kolliderer lidt med stilen i bogen, da den jo lægger op til en meget kortfattet gennemgang. For mig at se bliver der i dette kapitel draget nogle konklusioner på et for spinkelt grundlag.

Der er to undertemaer, der går igen i bogen. Det ene tema er: Den faktuelle viden, vi som mennesker kan tilegne os. Det andet tema er: Den viden, kun Gud kan give os gennem troen.  

Jeg oplever, at disse undertemaer på en fin måde går hånd i hånd gennem bogen. Det er vigtigt for os med faktuel viden om kristendommen og dens egentlige anliggende, samtidig med at vi er bevidste om, at vi som mennesker er begrænsede i vores forståelse af Guds indgriben og handlen med os. 

Det er altid aktuelt at overveje: Hvordan formidler vi kristendommen videre til vores medmennesker? Jeg synes, bogen giver en god håndsrækning til det. Den tegner på en forståelig måde den røde tråd i Bibelen, så står du og savner hjælp til en samtale med en ikke-kristen, så læs bogen. 

Når jeg tænker på mine egne relationer til kollegaer og i øvrigt kontakten til ikke-kristne venner, synes jeg, bogen er et godt redskab, da den giver et godt overblik.  Jeg er ikke i tvivl om, at forfatteren selv har stået i sådanne situationer – og gennem bogen giver han videre af sine erfaringer. 

God læselyst.

Anmeldt i Budskabet nr. 3/2014

Tilføj kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Lisa Birkmose
Lisa Birkmose er vokset op med søndagsskole og missionshus som en naturlig del af livet. Men hun har måske ikke altid været bevidst om betyd…