Personligt
Jørgen Muldbjerg

Guds udflytningsplan for mig

20/05/2019 / Karin Borup Ravnborg kbr@dlm.dk

Jørgen lod sig flytte i en sen alder fra Vestjylland for at blive frivillig på LM’s værested i Horsens

90 år – og ”still going strong” som frivillig i LM’s café Det Gode Håb i Horsens.

”Guds finger er med og styrer det. Her er rige muligheder for at tage det centrale frem i det kristne evangelium,” fortæller den 90-årige frivillige.

Ved siden af livet som landmand har han i mange år været fritidsforkynder og en del af LM’s børnearbejde i Vestjylland.

Annonce i Tro&Mission

Det var en annonce i LM’s avis Tro&Mission, der fik den ellers så inkarnerede vestjyde til i en alder af 72 år at sælge gården uden for Borris og flytte til Østjylland for at blive frivillig i LM’s arbejde i Horsens.

Jørgen mistede sin kone og blev få år efter gift igen. Hun var fra Fyn og ville helst ikke til Vestjylland.

Så var det, Jørgen så opslaget i Tro&Mission, hvor LM Østjylland søgte hjælp fra frivillige til at drive det nyoprettede værested Det Gode Håb i Horsens. Han mærkede tydeligt kaldet til at rejse.

”Gud har en langstrakt plan, og han leder os. Det blev en mulighed for os til at starte på en frisk. Her var der ingen, der kendte vores dårlige sider,” fortæller den aktive senior med et glimt i øjet.

”I Vestjylland var der så mange andre kristne. Her var der en nystartet mødeplads, der havde brug for os.” Derfor solgte de gården og købte et hus i Hedensted, små 15 kilometer fra Horsens.

Er blevet ”fritstillet”

Alder er ingen hindring i det frivillige arbejde, mener Jørgen, der efter mange års arbejde på værestedet i Horsens i en alder af 90 år er blevet ”fritstillet”.

”Så kan jeg jo bare tage herop som bruger,” smiler han. ”Det har jeg frihed til at gøre. Jeg kan komme og gå, som jeg vil.”

Når han ikke er i caféen i Horsens, hygger han og konen sig hjemme i huset i Hedensted.

”Hun er ikke så rask, men hun kan stadig banke mig i kinaskak. Vi er lige begyndt at få mad udefra, og vi har fået en robot, der slår græsplænen, så vi kan sidde inde og kigge ud på det.”

”Gud havde en opryknings- og udflytningsplan for os. Min kone og jeg har været taknemmelige for det, vi har kunnet yde i caféen. Det har været med til at gøre livet rigt for os.”

Artiklen er forkortet fra en artikel i Tro & Mission nr. 09/2019.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
To af de større elektroniske hjælpemidler til bibellæsning er BibleWorks og Logos. Jeg har ikke selv store erf…