Personligt
Foto: Sereysophea Ung

Jeg var sikker på, jeg ville komme i Helvede

02/10/2020 / Sereysophea Ung, studerende i Cambodja, der kommer i SONOKO

Tidligere buddhist fandt Jesus via YouTube. Nu går han på bibelskole i Cambodja

Jeg blev født i en ikke-kristen, stærkt buddhistisk familie. Jeg havde hørt om Jesus i min barndom, men aldrig taget imod Jesus Kristus. Jeg vidste ikke, hvem Jesus var, og hvad han havde gjort.

Jeg var bare en buddhistisk dreng, som var bange for at synde mod de fem buddhistiske bud, fordi jeg troede på, at man kommer i Helvede som en straf for sine onde gerninger.

I tolvte klasse sad jeg en dag og søgte på YouTube, fordi jeg gerne ville vide mere om Helvede.

Det ledte mig til en kristen video, der forklarede mig, at syndere kan komme i Himlen ved at angre deres synder og tro på Jesus. På dette tidspunkt var jeg sikker på, at jeg ville komme i Helvede, også selv om jeg kom i Himlen i en kort tid. For jeg var dengang overbevist om, at jeg måtte betale for mine gerninger i overensstemmelse med det buddhistiske princip karma.

Det var svært for mig at tænke på Helvede med dette udgangspunkt. Jeg kunne ikke gå fri, for jeg vidste, at jeg havde begået en synd, fordi jeg havde set porno. Jeg var ikke perfekt eller retfærdig nok til at undslippe Helvede.

Videoen fortalte mig, at Buddha ikke kunne redde mig fra Helvede, men at Jesus har magten til det. Dette ord var ligesom et lille frø for mig.

Jeg lånte en engelsk bibel af min tante, der boede tæt på mit hjem. Hun fortalte mig, at jeg kan komme i Himlen, når jeg tror på Jesus.

Hun lånte mig også en anden bog, der handler om det kristne liv. Jeg læste denne bog grundigt og besluttede mig for at følge Jesus. I denne tid gik jeg ikke i kirke. Der var ingen, der lærte mig at bede eller læse i Bibelen.

Studerer nu på Phnom Penh Bible School

Da jeg havde færdiggjort mit første år på universitetet, tog en kristen udvekslingsstuderende mig med til SONOKO (kristent studenterarbejde i Cambodja). Via SONOKO fandt jeg en kirke. SONOKO hjalp mig til at vokse i troen gennem bibelstudie. Jeg fik en khmer-bibel, som jeg kunne forstå, blev en del af en cellegruppe og af bedemøder. Jeg blev beriget af mit venskab med folk i SONOKO. 

Jeg kom til at elske Jesus højere og forpligtede mig selv til at følge ham. 

SONOKO opmuntrede mig til at holde stilletid og læse i Bibelen på egen hånd. Dag for dag lærte jeg Gud bedre og bedre at kende. Mit gamle syn på tingene er blevet forandret. Jeg stoler på Guds sandhed. SONOKO har været en velsignelse for mig og mange andre studerende.

I øjeblikket læser jeg på Phnom Penh Bible School. Gud fornyer mig hver dag og styrker mig, så jeg kan tjene ham. Jeg tror, at Gud kalder unge kristne som mig til at opmuntre andre nye kristne i Ånden ved Guds ord.

Jeg beder om, at Gud må bruge mig til at dele evangeliet med dem, der endnu ikke kender Gu, og lære dem at være hans disciple. 

Artiklen blev bragt i Tro & Mission 17/2020

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Gospel-kids
Næppe havde jeg fået pladen Gaveregn ind ad døren, før Bella på syv år hapsede den og placerede den i cd-afspi…