Personligt
Philippa Månsson Kristensen har været elev på JobogLiv i Stubbekøbing

Troen fik liv ved andagten

17/09/2020 / Kaja Lauterbach

Philippa Månsson Kristensen er vokset op i en kristen familie, men kom først til personlig tro som elev på Stubbekøbing Efterskole.

21-årige Philippa er glad. Hun har netop afsluttet den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse (STU) LivogJob i Stubbekøbing. Før det gik hun to år på Stubbekøbing Efterskole, der er en skole for unge med særlige behov - begge er kristne skoler med tilknytning til Luthersk Mission.

Unge, der afslutter STU-uddannelsen, kan få en hue ligesom unge, der afslutter andre ungdomsuddannelser. Philippa var imidlertid meget i tvivl, om hun ville have en.

”Jeg vidste ikke helt, om jeg fortjente en hue. Mine to ældre søskende havde gået til en masse eksamener for at få deres, og det havde jeg jo ikke,” begrunder hun.

Familien og en god veninde overbeviste hende dog om, at hun selvfølgelig skulle have en hue, for hun havde jo gennemført den treårige uddannelse.

Skolen blev som en familie

Philippa fortæller, at hun er vokset op i en kristen familie, men at det ikke betød særlig meget for hende, før på Stubbekøbing Efterskole, hvor det blev til en personlig tro.

”En dag til en andagt på efterskolen sang vi ’Far, må jeg sidde lidt hos dig?’ Der fik min tro liv,” vidner hun.

Flere af Philippas veninder fra efterskolen skulle på LivogJob. Dem ville hun gerne følges med og søgte derfor om at få lov til at tage sin STU-uddannelse der.

”Det var rigtig fint at bo på skolen. Jeg følte næsten, at de andre var min familie, og jeg fik en rigtig tæt veninde,” siger Philippa.

Vil gerne komme i LMU

På LivogJob var der også tilbud om andagter både morgen og aften. Det betød meget for Philippa – ligesom muligheden for at komme til LMU i Nykøbing Falster hver onsdag.

”En gang imellem fik jeg også mulighed for at tage med forstanderparret i kirke. Det er jeg virkelig glad for.”

Nu er Philippa flyttet ind på bocenteret Skovstien i Hillerød. Hun arbejder på Center for Beskyttet Beskæftigelse, hvor hun laver mad. Egentlig skulle hun have arbejdet i kantinen på rådhuset i Hillerød, men det har corona udskudt.

”Jeg håber, corona snart er overstået, så jeg kan blive flyttet derover,” siger hun.

”Jeg håber også, jeg kommer til at starte i LMU i Hillerød. De første uger har indretningen af mit værelse og mit nye job taget al min energi. Jeg er ikke bange for selv at skulle opsøge LMU. Det skulle jeg også på LivogJob, hvor jeg var den eneste, der tog til LMU.”

(Dette er et uddrag af en artikel, der har været bragt i Tro&Mission 15/2020).

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Hans Jørn Østerby
Det sker ikke så tit inden for den kristne danske musikscene, at der udkommer et dobbeltalbum. Nu har Hans Jør…