Vil en ny generation rejse sig i offer og forbøn?

15/01/2019

Da LM’s ledelse i 1960’erne skulle afgøre, om man ville følge Norsk Luthersk Misjonssambands invitation og sende missionærer til Etiopien var det en beslutning, man ønskede lokal opbakning omkring.

I et missionshistorisk interview husker mangeårig missionær i Etiopien og leder af LM’s tidligere missionsskole Jørgen Bernhard, hvordan sagen blev lagt frem i missionshuset Bethania i Hillerød. Herefter rejste forsamlingen sig og lovede højtideligt at ”stå bag i offer og forbøn”.

Hvorfor bliver de ledige stillinger ikke besat?

I 2019 er det brændende spørgsmål ikke, om LM skal påbegynde et arbejde i et nyt land. Spørgsmålet er i stedet, hvorfor de mange ledige stillinger i LM’s internationale arbejde ikke bliver besat?

Det er ikke et spørgsmål, som indgyder entusiasme og eventyrlyst ligesom en opstart i et nyt land. Det er et spørgsmål, som handler om et langt sejt træk.

Nu er det vel kun en lille gruppe af dette indlægs læsere, der kan have været med ved det specifikke møde, som Jørgen Bernhard refererer til, hvor der blev lovet offer og forbøn.

Men den lokale opbakning begrænsede sig ikke kun til et enkelt missionshus. Over hele landet har folk i og omkring LM støttet op om missionsarbejdet i både Etiopien og de øvrige missionslande.

Bak om om international mission lokalt og i forkyndelsen

Den lokale støtte er der stadig brug for. Ikke mindst i en tid, hvor offeret ikke først og fremmest gælder åbne pengepunge, men villige fødder.

Der er brug for forkyndelse, der peger på, at der er mennesker, der har brug for at høre evangeliet, at det koster at være Jesu discipel, og at vi er sat her på jorden for at tjene Gud og hinanden.

Der kan være mange grunde til, at der er få, der melder sig til de mange ledige internationale stillinger, som LM har slået op i disse år.

Det kan skyldes arbejdsopgaverne – for lidt diakoni, for specialiserede opgaver, for uklare opgaveafgrænsninger. Det kan skyldes, at missionsgløden brænder på lavt blus eller, at den brænder stærkest for lokalmission i disse år.

Heldigvis står og falder LM ikke med det konkrete internationale missionsarbejde, som LM’s missionskonsulenter ihærdigt beder for og forsøger at rekruttere til. Gud kan have nye veje for den 151 år gamle missionsforening.

Men LM som missionsbevægelse står og falder med den lokale opbakning til det fælles missionsarbejde og branden for at flere må komme til tro på missionens herre.

Vil en ny generation af LM’ere rejse sig ligesom i 1960’erne og højtideligt love at stå bag missionens sag i offer og forbøn?

 

Blogindlægget er bragt som leder i Tro & Mission nr 1/2019

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.