Projekt

Kollegier for studerende

Mange studerende, der har boet på LM's kollegier i Cambodja, er blevet kristne

Med støtte fra Luthersk Mission er der oprettet kollegier for universitetsstuderende i to af Cambodjas tre største byer, Siem Reap og Battambang. I Siem Reap bor 20 kvinder og 20 mænd på kollegiet. Kollegiet i Battambang startede op i 2022 med plads til 20 unge piger. Det er kristne cambodjanere, der står for den daglige ledelse.

De unge kommer fra fattige kår i provinsen. De ville ikke have mulighed for at tage en videregående uddannelse uden det løft og den tryghed, en kollegieplads giver dem.

Støt de unge studerende

Du kan bidrage til, at unge i Cambodja får et kristent hjem at bo i, mens de studerer.

> Støt arbejdet på kollegierne.

Kollegium giver tryghed for kvindelige studerende

I Cambodja har forældre stor indflydelse på de unges liv, frem til de bliver gift. Og de er meget forsigtige med at lade deres døtre rejse hjemmefra, da de frygter, at de ikke forbliver seksuelt uberørte. Piger, der ikke er jomfruer, har ringe mulighed for at indgå i ægteskab og ender ofte i et liv i prostitution.

En kollegieplads kan give forældrene den nødvendige tryghed, der skal til for at de tør sende deres piger hjemmefra for at tage en uddannelse.

Kristent miljø

Der er tale om bofællesskaber med tilstrækkelig kost og ro til at studere. Ugentlige samvær om bibel og bøn giver de unge mulighed for at lære om den kristne tro. Langt de fleste bliver kristne mens de bor på kollegiet, og flere af dem bærer budskabet om Jesus med tilbage til deres familier i landsbyerne.

Med deres uddannelse er de med til at bygge samfundet op og sikre deres familie i et land, hvor der ikke er offentlig hjælp til syge og ældre.

 

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Comments