Mongoliet

Luthersk Mission har tilknyttede missionærer i Mongoliet.

LM støtter Julianna og Silas Olofson, som er udsendt af Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) til byen Khovd. De rejste til Mongoliet i 2018.

Her skal de styrke og udruste den lokale lutherske kirke og være med til at nå unåede folkegrupper i landet med evangeliet.

En del af Silas' arbejde bliver at evangelisere blandt folkegrupper i Vestmongoliet, og Julianna, der er uddannet pædagog, skal være med i et projekt med hjælp til handicappede børn.

Også Maiken Hadberg er tilknyttet Luthersk Mission. Hun er ansat af NLM i en treårig periode fra august 2019 som lærer for familien Olofsons børn. Derudover skal hun være en del af den lutherske menighed i Khovd.

Fra efteråret 2021 skal hun desuden være med i opstarten af et nyt aktivitetscenter for børn og unge i byen. Stedet, som blandt andet skal huse en skøjtebane, skal være et naturligt samlingssted for både kristne og ikke-kristne. Og det skal danne rammen for, at byens børn og unge kan høre om Jesus.

NLM har arbejdet i Mongoliet siden 1994. Nogle af de bibelgrupper, som de første missionærer etablerede, har udviklet sig til selvstændige menigheder, som sammen har dannet ”Mongolian Evangelical Lutheran Church”. Læs mere om NLM’s arbejde.

Der bor godt 3 millioner mennesker i Mongoliet, hvoraf mange er buddhister. Kun omkring 2 % er kristne.

Download kort over Mongoliet.

LM's støtte består i forbøn og medleven.

Kontakt

Du kan kontakte Julianna og Silas på juliannaolofson@gmail.com og silasolofson@gmail.com og Maiken på mhadberg@nlm.no.