Glokal - lokal og global på samme tid!

15/09/2017

Vi hører tit om, at verden bliver mere global. Ved et enkelt klik kan vi komme i kontakt med mennesker på den anden side af kloden, hele verdens befolkning drikker Coca Cola, og vi opdateres dagligt af nyheder fra fjerne lande. Samtidig får den globale udvikling os til - måske - at blive mere lokale, så vi drikker lokalt bryggede sodavand på cafe, engagerer os lokalt og prioriterer offline kvalitetstid i vores nabolag. Vi er blevet glokale!

Denne spændende dobbelthed skal jeg holde oplæg om på missionærkonferencen i Tanzania i begyndelsen af oktober, så nu vil jeg ikke røbe alt for meget her i tilfælde af, at mine kollegaer sydpå læser med. 

Men hvad sker der med LM's missionærer, når de rykker til Tanzania, Cambodja eller et andet missionsland? Bliver de så mere globale? Eller er de lige så meget lokale og globale - bare lokale i en ny kontekst, hvor naboen snakker swahili og menuen hedder ugali?

Kan man være glokal missionær? Altså et kristent medmenneske både lokalt og globalt? Det tror jeg bestemt man kan, og det kan man vel også uden at være på LM's missionærplakat? Men hvilke udfordringer og muligheder det giver, er jeg ikke helt færdig med at spekulere over, så det er godt jeg har lidt tid endnu før afrejse til Tanzania.

Go' dag til alle derude i det glokale!

/Kristine

 

 

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.