Etiopisk kirke med stærkt missionssyn

02/02/2018

Det har været inspirerende at være til Missionærkonference i fem dage i Addis Abeba, Etiopien – med omkring 60 voksne og børn.

Vil sende 500 missionærer

På konferencen var der et særdeles perspektivrigt oplæg ved Wondimu Mathewos, som er leder af den internationale missionsafdeling i Mekane Yesus Kirken. Han beskrev, hvordan kirken har fået visioner for international mission udenfor Etiopien. For godt 10 år siden besluttede kirken, at den vil satse på internationalt missionsarbejde. En missionsskole blev oprettet i Hawassa.

I 2007 sendte kirken de første missionærer, og i løbet af de seneste 10 år er det blevet til 17 missionærer i lande udenfor Etiopien. Lige nu har Mekane Yesus Kirken 15 missionærer udsendt.

Den store vision de næste 10 år er, at kirken vil sende ikke mindre end 500 missionærer! Ikke alle i kirken vurderer, at det er realistisk. Men den internationale leder argumenterer visionært for, at det er en passende ambition. Det er fantastisk at opleve, at verdens største lutherske kirke på cirka ni millioner medlemmer har så stærkt et internationalt missionssyn.

Hvornår sender de mon missionærer til Europa og Danmark?

Motiveret missionærfællesskab

Missionærkonference er missionærfællesskab. Som dansk gæst på konferencen er det opmuntrende at blive en del af dette fællesskab i nogle dage. Min oplevelse er, at missionærfællesskabet er præget af høj grad af motivation, engagement og fokus. Missionærerne kaster sig virkelig ind i opgaverne. De vil noget med deres liv i Etiopien.

Vi skal ikke idyllisere missionærfællesskabet. Der er op- og nedture, som der er i de fleste menneskers liv. Nogle missionærer oplever stor velsignelse. Andre oplever indimellem, at missionærlivet virkelig trækker tænder ud på den hårde måde. Men der er stor udholdenhed – og ærlighed omkring de svære ting. Der er brug for at støtte hinanden, og det gør man.

Et overordnet mål står klart for missionærerne: Vi ønsker at nå de mindst nåede etiopiere med evangeliet.

Globaliseret konference

Missionærkonferencen i Etiopien er en fælleskonference for danske og norske missionærer under NLM-paraplyen (Norsk Luthersk Misjonssamband). Der er også etiopiere og folk med andre nationaliteter ansat som missionærer i NLM. Missionsarbejdet er blevet globaliseret. Missionærkonferencen i Etiopien er den mest internationale missionærkonference, som jeg har deltaget i. Denne bredde giver udsyn og vidsyn. Man har ærligt talt gode chancer for at få udvidet sin horisont.

Konferencen sluttede med sangen ”Din rigssag, Jesus, være skal min største herlighed” – så er linjen ligesom trukket op.

 

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.