I medgang, modgang og strømsvigt

17/10/2018

Nu er der gået to måneder af mit Cambodja-ophold! Det er langt hjemmefra, men Cambodha er et land med åbne arme og en gæstfrihed, som Danmark helt klart kunne tage ved lære af. Denne gæstfrihed oplever man i mødet med khmerene, som er et smilende, åbent og meget venligt folk! Kærligheden overfor fremmede oplever jeg også i børnehaven på Daughters. Den første dag på arbejde blev vi mødt af glade børn, som råbte det eneste ord, de kunne på engelsk til os: "Hallo!", mens de var ivrige efter at komme i kontakt med os.

Man føler sig velkommen i Cambodja, selvom landet er meget anderledes, end hvad man er vant til. I løbet af mine to måneder her, er det gået op for mig, hvor priviligeret vi er i Danmark. Jeg lærer at sætte pris på det, som jeg normalt tager forgivet og som en selvfølge. Vi har det godt i Danmark - så godt at vi nogle gange glemmer at værdsætte det, så godt at vi nogle gange glemmer at takke Gud. 

Da vi flyttede ind i vores nye volontørhus, manglede vi på et tidspunkt både strøm og vand, og selvom det ikke var en længerevarende mangel, satte vi alligevel stor pris på vandet og strømmen, da det vendte tilbage. At have strøm hver dag døgnet rundt, at have rent vand i hanen, at have råd til sundhed og at have en familie, er noget vi i Danmark ofte tager forgivet, men i Cambodja er det ofte langt fra en selvfølge at have disse privilegier. Det er svært at huske at takke Gud, når man er så priviligeret, men det er ikke desto mindre mere oplagt. Khmer eller dansker - vi har alle et privilegie i at være Guds børn.

Når man er langt hjemmefra, er det rart at vide, at man har en himmelsk far, som går med i medgang, modgang og strømsvigt! 

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.