Jeg vil være din stemme her!

07/05/2019

"Jeg vil være din stemme her." Sådan sagde José Luis til mig, da vi skiltes efter gudstjenesten i Mollendo ved Stillehavskysten en søndag i marts.

Hjælper stadig
Han har tidligere hjulpet mig som kameramand og tekniker på mine undervisningsvideoer. Nu er han og familien flyttet til Mejía, og han er aktiv i menighederne i både Mejía og Mollendo. Men at han ikke har mulighed for at optage mine videoer, betyder ikke, at han er holdt op med at hjælpe. 

Stemme på video
For at han vil være min stemme kan - og skal - forstås på to måder. For det første, har han eftersynkroniseret en af mine undervisningsserier til det gamle inkasprog, quechua, så det bogstaveligt talt er med hans stemme, der lyder, når jeg underviser på videoen. Og han fortalte, han havde tid og lyst til at gå igang med at eftersynkronisere et af de andre materialer også.

Fortaler for undervisning
Desuden har han sørget for, at menighederne bruger videoerne som studiemateriale. Det fandt jeg bl.a. ud af, da en af kvinderne i Mollendo, som jeg ikke kendte fra tidligere, genkendte mig fra videoen. Hun fortalte, at hun var meget glad for videoundervisningen, og sagde at jeg endelig måtte lave noget mere. 

Medarbejdere på hinandens glæde
Vi har alle brug for at blive mødt med kærlighed og opmuntring, og menighederne bliver opmuntret over at få besøg af missionæreren. Men det går også den anden vej. Jeg bliver opbygget og opmuntret over, at blive taget så godt imod og over fællesskabet med menighederne.  

Det gælder ikke mindst i menigheden i Mejía. Her har jeg været flere gange og ud over José Luis kender flere af de andre medlemmer.  Jeg er taknemmelighed over, at vi kan opmuntre hinanden og være medarbejdere på hinandens tro og frelsesglæde - og over at have en stemme i der! 

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.