Søndag på bog-safari

14/03/2019

Vi er netop begyndt på en 13-dages safari til det sydlige Tanzania. Denne dag blev ikke ”en normal dag på kontoret”. Det er søndag, og vi nåede to gudstjenester, med efterfølgende bogsalg ved kirkedøren. Med de økonomiske briller på blev det en sølle dag, men arbejdet ved Soma Biblia skal ikke kun gøres op i penge. Vi fik delt traktater ud og hejst Soma Biblia flaget og hvem ved, måske bliver salget lidt større, når vi vender tilbage om nogle måneder.

I dag måtte jeg frem i kirken to gange. Det foregår på det swahili, jeg kan, suppleret med lidt engelsk. At bedømme udfra klapsalverne klarede jeg det ok. Selvom der er langt fra LM-menigheden i Danmark til disse kirkers mødeform, så fornemmer man klart, at det er den samme Jesus, vi tror på. Jesus er i den grad i centrum her. I dag bemærkede jeg at alle kvinder, som sidder i kirkens venstre side, nejede hver eneste gang navnet Jesus blev nævnt i sangene. Måske en lille detalje, men det siger alligevel noget om, at Jesus er deres ophøjede frelser. Jeg kan ikke helt lade være med at trække lidt på smilebåndet, når kædedansen kører rundt i kirken, og jeg forestiller mig, det er menigheden derhjemme, der laver kædedans til lovsangen. Mændene, med små hurtige benbevægelser med armene hængende løst slaskende ned langs siden. Kvinderne, i majestætisk vuggende bevægelser akkompagneret af de typiske afrikanske tungetril.  Hvor er det festligt. Til min store glæde sker det ofte, at sangene er kendte danske sange. Så giver jeg den fuld gas på dansk, og ingen kikker skævt, hvis overstemmen ikke er hel ren! Der er nemlig ti andre, der synger en anden stemme. Man kan næsten sige, at der er fri leg med noderne.

I morgen er der en ny dag. Vi skal besøge mange af Soma Biblias faste kunder her i Lindi, hvorefter vi fortsætter safarien i det sydvestlige hjørne af Tanzania.

Selvom jeg er en ”moden” volontør, har jeg oplevet, at dette år har været fantastisk rigt og velsignet. Et år i Tanzania kommer til at flytte grænser og holdninger. Når jeg sidder i et tanzanisk hjem, kan jeg undres over, at vi i Danmark skifter en fuldstændig funktionsdygtig sofa ud, bare fordi den er blevet lidt gammel og umoderne. Sofaerne her er langt ringere. Til gengæld har jeg bemærket, at man gerne køber en ny bibel, den nyeste, mest moderne – jeg tror mange tanzaniere har indtil flere bibler. Det er jo ikke så dårlig, når vi kører rundt og sælger bibler, og desuden kører under sloganet SOMA BIBLIA - KILA SIKU - LÆS BIBLEN - HVER DAG.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Comments

Spændende læsning - TAK - godt at følge lidt med i. Mindes gode tider som volontør for en del år siden efterhånden...
Guds velsignelse over arbejdet!

Permalink