Gud gjorde det til så meget mere i 2017

22/12/2017

"Gud kan gøre det, som vi gør, til så meget mere, end vi selv kan gøre det til. "

Denne sætning faldt jeg over for nylig i en artikel af en engelsk tidligere professor, Richard Bauckham.

Den formulering satte nogle tanker i gang hos mig i forhold til menigheds- og missionsarbejdet. Også det, som vi har arbejdet med i 2017.

Menigheds- og missionsarbejde er et mærkeligt arbejde. For meget af det, der sker, sker usynligt. Det er ude af vores hænder. Det er et åndeligt arbejde. Vi kan arrangere, opsætte rammer, anstrenge os med ord og handlinger. Stå på hovedet.  Men, men – sker der kun det, som vi kan presse frem ved vores indsats, så sker der ikke så meget. Jo, der kan være mange aktiviteter, men det åndelige liv kan vi ikke kommandere med.

Som musen og elefanten

Derfor er det vigtigt, at "Gud tager det, vi gør, og gør det til mere, end vi selv kan gøre det til". Det skal ikke forstås sådan, at når vi gør vores, så kan Gud også komme til at gøre sit. Som om vores indsats direkte er en betingelse for Guds arbejde. Det vil være lidt som musen og elefanten: "Ih, hvor vi gungrer, vi to! "

Det skal forstås på den måde, at vi må anstrenge os, som om det hele afhænger af os. Altså gøre det så godt som muligt. Og det må vi gøre med den overbevisning, at det hele afhænger af Gud.

At hele det åndelige liv afhænger af Gud, gør ikke vores indsats uvigtig. For han har kaldet os til at være hans redskaber og hjælpere. Vi har bare ikke adgang til det håndtag, der kan kickstarte det åndelige liv. Både ydmygende og befriende. Men Gud kan gøre det.

Hvad vi kan gøre er vigtigt, men vi må lade Gud gøre med det, hvad han vil.

Fra 2017 til 2018

Når vi kigger på menigheds- og missionsarbejdet i 2017, må vi bare se i øjnene, at det var det, der skete: Gud gjorde det, som vi gjorde, til så meget mere, end vi kunne gøre det til. Ellers var det ikke blevet til så meget.

Men det blev til meget. Både herhjemme og ude i verden. Fordi Gud gjorde det til så meget mere. Gennem menigheds- og missionsarbejdet i 2017 blev mange mennesker mødt med evangeliet, og mange kom til tro og tog imod det. De blev kristne. Det skete for eksempel blandt barabaigerne og masaierne i Tanzania, blandt de unge studerende i Cambodja, blandt nydanskerne i Danmark.

Gud gjorde det i 2017. Derfor ser vi med forventning frem til, hvad han vil gøre i 2018.

 

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.