Vi skal kæmpe for religionsfrihed

07/02/2019

I dag deltager jeg på Christiansborg i 3.møde i Kontaktforum for Religions- og Trosfrihed. Temaerne omhandler regeringens særlige indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal. Det er vigtigt, at vi som missionsfolk bruger vores stemme omkring kristendomsforfølgelse og menneskerettigheder i denne henseende. 

Dette handler ikke blot om os selv. Vi er en del af et større billede. I går blev der afsagt dom i en russisk retssal. Dommen var over danskeren Dennis Christensen, som blev idømt seks års fængsel for at være en ekstremist, der truer den offentlige orden.

Den 46-åriges forbrydelse består i at tilhøre Jehovas Vidner. I 2017 blev denne religiøse gruppe bandlyst af Ruslands højesteret og placeret på en liste over samfundsfjender, der også omfatter nynazister og terrorsympatisører.

Dette er helt ude af proportioner. 

Vi må fordømme den russiske udvikling, hvor religionsfriheden reelt er ikke-eksisterende, ligesom det er sket i andre totalitære stater. 

Selve loven strider imod religionsfriheden, og nu må vi kraftigt protestere imod konsekvenserne af loven. Her må vi tale lighed for Loke og for Thor, hvilket giver rettigheder for os selv og for dem, vi ikke er enige med.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.